E adevărat că, dacă nu ai grețuri matinale la începutul sarcinii, vei avea băiat?

Anca Vlad
greturi matinale

Nu e neapărat să fie așa, așa că nu investi în lucrușoare de culoare albastră doar plecând de la premisa că ești destul de norocoasă încât să nu ai grețuri matinale.

Există statistici care demonstrează care este, de fapt, treaba cu grețurile matinale și sexul viitorului copil. Hormonii produși de fetușii-fetițe fac mamele să se simtă mult mai rău și să le accentueze starea de greață în comparație cu hormonii generați de fetușii-băiat.

Grețuri matinale VS sarcină toxică

Cercetările în acest sens sugerează că femeile care au grețuri severe (sarcină toxică) în primul trimestru al sarcinii dau naștere, de cele mai multe ori, unor fetițe. Un studiu suedez efectuat pe un milion de femei cu sarcină toxică și citat de Baby Center a relevat că 55% dintre ele au născut fete. Acest studiu a fost însă realizat doar pe mamele care s-au internat din cauza severității simptomelor, iar experții nu sunt siguri dacă descoperirea lor se aplică și la femeile care au grețuri matinale considerate obișnuite în sarcină.

Ecografia executată între a 16-a și a 20-a săptămână de sarcină este cel mai sigur mod de a afla sexul copilului. Bineînțeles că, dacă dintr-un motiv sau altul, faci o amniocenteză sau o biopsie de placentă, poți afla un pic mai devreme și cu maximă certitudine (100%) sexul copilașului pe care-l porți în pântec.

Unele clinici pun acum la dispoziție un nou test de sânge care folosește ADN-ul copilului ca să detecteze genul cromozomilor încă de la nouă săptămâni de sarcină. Aceste test este non-invaziv și poate dezvălui sexul copilului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa