Naștere la Focșani. Povestea unei sarcini și nașteri pline de stres și gânduri negre

TOTUL DESPRE MAME

Povestea unei sarcini și nașteri pline de stres, frica și gânduri negre. Nu este o poveste străină mămicilor din România, din păcate. Ionela a ales să ne povestească pe [email protected] cum a decurs nașterea ei după ce a fost plimbată între două spitale din Moldova. Vă redăm întâmplările așa cum au fost povestite chiar de ea, mai jos. 

„Tocmai am citit un articol al unei mame care a născut în Anglia. Eu vă voi povesti o întâmplare din România!

A sosit și ziua de luni dimineața. Pornesc cu soțul meu spre Spitalul Județean Focșani, Vrancea, unde eram programată la o naștere prin cezariana (deoarece unul din ventriculul drept al creierului lui bebe era la limita maximă și pentru a nu se face presiune asupra capului mi s-a recomandat cezariana).

Ajungem acolo, internată pentru prima data în viața mea într-un spital, doamna de la internări cu o atitudine foarte neprimitoare, îmi pune o serie de întrebări dacă am una alta la mine (eram foarte pregătită, informând-ma de la alte mame), apoi mă preia o asistentă foarte aranjată (parcă era venită la nuntă), în timp ce eu eram foarte emoționată. Mă „cazează” într-o sala de doua persoane foarte veche și murdară (cam așa era tot spitalul).

O ecografie cu dispute

Mă supun unor recoltări, apoi îmi iau o tonă de sânge pentru analize, urmând un ecograf cu doctorul de garda care era forte deranjat de orice în dimineața respectiva (era luni – cam greu lunea). Îmi începe ecograful apoi îmi spune ca va face ecografie intravaginală să vadă nu știu ce și îmi spune ca vede un ventricul mărit (ceea ce știam deja), dar într-un mod exagerat, care m-a speriat foarte tare.

I-am spus că mă sperie, la care medicul mi-a răspuns foarte neprofesional ca știam de lucru asta și nu am motive să reacționez așa. I-am spus că nu are voie să folosească acel ecograf intravaginal decât în primul trimestru de sarcină. Atunci mi-a spus ca sunt gata și că pot să mă ridic să plec, dar, din nou, într-un mod extrem de neprofesional!

„Copilul s-ar putea să nu se acomodeze la viața extrauterină”

Merg înapoi în rezerva și apare șeful de secție (care era și medicul meu, cu care urma să nasc) și îmi spune să semnez pe propria răspundere că nasc aici, la Focșani, unde nu au un ecograf transfontanelar (urma să îl folosească după naștere) și că bebelușul s-ar putea să nu se acomodeze la viața extrauterina și tot continua așa…

Mi-au recomandat să merg în București să nasc, că acolo îl au! M-am gândit, am dat telefoane și am hotărât cu soțul meu să mergem la Iași. Doctorii mi-au zis că plec pe propria răspundere, cu mașina personală, ca ei nu cheamă elicopter doar pentru asta.

Am plecat la Iași cu mașina personală cu sufletul răvășit de gânduri! Acolo ajungem, ne internează a doua zi! Spitalul era abia renovat, doctorii profesioniști, aparatura adecvată! Tot spitalul știa ce am pățit la Focșani iar când am născut și am auzit plânsul lui bebe și medicul mi-a spus că totul e în regulă, am plâns foarte mult… Era o eliberare de tot stresul adunat, am plâns de nu puteam fi oprită, am plâns toate lacrimile din mine, am simțit că am scăpat de o povara greu de dus. Toată problema mea a fost psihică, nu fizică, cu dureri sufletești, nu fizice! Dar a lăsat un impact greu în sufletul meu. De la 6 luni de sarcină, am plâns cu burta în brațe și mă rugam să fie totul bine.

Bebelușul a fost monitorizat timp de doi ani de medicii de la Iași ca să fim siguri că se dezvoltă corect. Acum e totul bine!

Creștem și evoluam frumos în Anglia, unde ne-am retras în ultimii doi ani!
Vă mulțumesc pentru ocazia de a îmi prezenta povestea unei sarcini și nașteri pline de stres, frica și gânduri negre, în loc sa fie un moment plin de fericire și armonie!”
Ionela

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa