O mamă avertizează părinții după ce copilul ei a murit în timp ce dormea în scaunul de mașină

Magda Popescu
copil in scaun auto

După moartea tragică a copilului ei, o mamă din Texas avertizează părinții din toată lumea că sufocarea copilului în scaunul de mașină nu e un mit!

Lisa Smith, o mamă de origine americană, și-a făcut un scop în a alerta părinții despre pericolele ascunse ale scaunului de mașină! După moartea tragică a fiicei sale în vârstă de 17 luni, Lisa avertizează părinții din întreaga lume că sufocarea în scaunul de mașină nu este un mit. „Îmi doresc ca nicio altă familie din lumea asta să nu treacă prin ce trecem noi. Vreau să familiarizez tinerii părinți cu regulile corecte de așezare a copilului în scaunul de mașină, dar și cu pericolele care chiar există”, spune Lisa.

În 2015, fiica lui Smith, de 17 luni, Mia, a murit sufocată în scaunul auto

În urmă cu 3 ani, fiica Lisei Smith, Mia, în vârstă de 17 luni, a decedat subit după ce bona a lăsat-o să doarmă în scaunul auto, într-o altă cameră. „Am primit un apel în timp ce eram la serviciu”, a declarat mama îndurerată într-un interviu recent. „Cel mai dureros apel pe care l-am primit vreodată în viața mea. Bona mă anunța că Mia nu s-a mai trezit din somn, fiind lăsată să doarmă în scaunul de mașină”.

Mia a decedat asfixiată, potrivit raportului autorităților, complicație care apare atunci când respirația unei persoane este limitată de poziția ei corporală. Deși există avertismente extinse pe marginea echipamentului pentru bebeluși, mulți părinți și îngrijitori nu știu cât de periculoase pot fi atunci când acestea sunt folosite incorect. Bona a fost pusă sub acuzare după moartea fetiței.

Mia, cu putin inainte de moartea tragica

Deși pot părea inofensive, jucăriile și echipamentele pentru bebeluși și copii au și riscuri. „Scaunul auto, în sine, nu reprezintă un risc. Însă, bineînțeles, dacă benzile nu sunt strânse cum trebuie, copilul poate să alunece în timpul somnului și să fie ștrangulat de benzile legate lejer„, a declarat Sharon Evans, coordonator de prevenire a traumatismelor la Spitalul de Copii dintr-un stat american.

Conform unui studiu din 2015, în SUA 31 de copii au murit sufocați în scaune auto

Pericolul este real, conform unui studiu din 2015 publicat în Journal of Pediatrics și care arată că, în 4 ani, 31 de copii au murit în timp ce dormeau în scaunul auto. ”Această cifră nu ar trebui să fie trecută cu vederea, iar părinții ar trebui avertizați. E un lucru la care nu te gândești. Scaunul auto sau scaunul de masă sunt echipamente în care părinții nu văd niciun risc, ba dimpotrivă. De aceea, ori de câte ori văd copii în scaune, legați cu centuri, merg la părinții lor și le spun: știți, am avut o fiică de 17 luni și jumătate care a murit sufocată în scaunul auto și vreau doar să fiți foarte atenți pentru că există acest risc”, spune Lisa Smith.

Chiar dacă părinții sunt conștienți de acest pericol, este important să știe și să-și educe bonele sau bunicii care stau cu copiii. Potrivit WhatToExpect, deși nu există standarde explicite privind poziția copiilor în scaune auto sau perioada de timp recomandată, două ore sau mai mult este o lungă perioadă de timp pentru a menține un copil constrâns.

Sufocarea copilului în scaunul de mașină – subiect de lege în Oklahoma. Legea lui Shepard, un proiect inițiat în Oklahoma, pentru educarea bonelor și a îngrijitorilor din grădinițe cu privire la practicile de siguranță pentru copii.

Shepard Dodd, în vârstă de 11 săptămâni, este o altă victimă, decedată în circumstanțe similare Miei. Părinții, Ali și Derek Dodd, au creat Legea lui Shepard în 2017, un proiect de lege din Oklahoma care luptă pentru educarea bonelor și a tuturor persoanelor care se ocupă cu îngrijirea copiilor cu privire la practicile de siguranță pentru copii. Sufocarea copilului în scaunul de mașină nu este mit!

Mai jos, povestea Miei așa cum este spusă de mama ei:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa