Ce pericole ascund testerele cosmetice?

Raluca Dumitrică
reziste-rujul-totul-despre-mame

5 paşi corecţi pentru testarea corectă a cosmeticelor

Testere produse cosmetice
E distractiv să testezi cosmetice cu prietena ta, dar nu uita de pericolele din testere!

Te-ai gândit vreodată cum să testezi rujul înainte de a-l cumpăra? Îl pui direct pe buze sau pe mână? Potrivit specialiştilor, testerele cosmetice din magazine sunt periculoase deoarece conţin microbi. În textul de mai jos vei găsi câteva informații care îți vor fi de folos când vei merge data viitoare la cumpărături!

Uneori, să ajungi la standul de produse cosmetice şi să încerci testerele poate fi o joacă amuzantă, mai ales când alături de tine se află o prietenă amatoare de rujuri, mascara, farduri de ochi sau noi modele de fond de ten! Nu ne dăm seama de un lucru, însă: putem să ne confruntăm cu pericole pentru sănătate dacă nu testăm corect aceste produse de beauty!

 

În testerele cosmetice se regăsesc bacterii, fungi şi mucegai

În fiecare zi, zeci şi chiar sute de femei folosesc testerele cosmetice înaintea noastră. Unele dintre ele pot să aibă mâinile murdare sau probleme de sănătate ale tenului sau ochilor, fapt care duce la contaminarea testerelor cu bacterii, fungi sau mucegai. Numărul de persoane care folosesc testerele poate fi un indice pentru numărul de bacterii pe care testerele le conţin, iar riscurile privind propria sănătate cresc proporţional.
În afara acestor neajunsuri, este bine de ştiut că un tester care este lăsat deschis îşi schimbă proprietăţile rapid. Cu toate că testerele conţin conservanţi cu rol în creşterea valabilităţii lor, aerul grăbeşte deteriorarea cosmeticelor.
De aceea, este bine să nu testezi niciodată cosmeticele direct pe zona căreia îi sunt destinate. Iată care este modalitatea corectă de a testa fiecare produs în parte!

Poţi învăţa în 5 paşi cum să testezi corect produsele cosmetice

1. Nu testa niciodată rujul pe buze, ci doar pe mână. Dacă foloseşti rujul direct pe buze, riscurile să te contaminezi cu microbii care se află pe acesta cresc. Răsuceşte rujul până la maximum şi aplică o linie fină pe mână, folosind partea laterală a rujului şi nu capătul, pe care se află cele mai multe bacterii. Dezinfectează-ți mâna după aplicare.

2. Nu aplica niciodata mascara pe gene, deoarece prezintă cel mai mare risc de contaminare. Dacă aplici pe gene mascara din tester, rişti să te alegi cu infecţii, alergii sau să ai ochii iritaţi. Testezi produsul pe puful de pe braţ. Dacă nu poţi face asta, încearcă să-ţi aduci de acasă propria periuţă, potrivit sfatului experţilor în beauty.

3. Testează tot pe mână fardurile, blush-urile sau pudrele. Şterge cu un şerveţel primul strat de praf pudră, şi pe urmă aplică-l. Nu strică să întrebi în magazin dacă există aplicatoare de unică folosinţă. Riscul de infecţii este mai mic în cazul acestora pentru că acestea sunt produse „uscate” care nu permit dezvoltarea bacteriilor. 

4. Fondul de ten trebuie testat în apropierea feţei ca să te asiguri că îl alegi pe cel mai bun. Zona gâtului este o zonă indicată pentru testare, dar, înainte de a testa fondul de ten, scoate pe un şerveţel primul strat, care este cel mai periculos şi care poate fi chiar uscat. Ar fi bine să foloseşti un bureţel de-al tău atunci când aplici fondul de ten.

5. Creionul dermatograf sau eyeliner-ul trebuie testate pe dosul mâinii. Astfel, îţi poţi da seama mai bine de culoare şi de textură. Nu testa astfel de produse direct pe pleoape din cauza riscului de conjunctivită.

Dacă te temi de testerele cosmetice din magazine, o alternativă pentru evitarea pericolelor lor este să cumperi produse din magazinele care îţi oferă testere de unică folosinţă.

 

Aşadar, înainte de a pleca la cumpărături nu uita că testerele cosmetice pot ascunde pericole şi, în plus, înainte de a achiziţiona ceva, informează-te şi despre ingredientele primejdioase pentru piele din cosmeticele tale preferate.

 

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa