Mama antreprenor. Salonul de înfrumusețare pentru mămici și copii

Veronica Guzun, redactor
mama antreprenor

Mama antreprenor. Apariția unui copil vine cu multe schimbări, pe unele le știm, măcar din auzite, despre altele nici nu bănuim. Schimbarea activității profesionale poate fi una dintre surprizele maternității. După mulți ani în care a lucrat în domeniul cercetării de piață, Ana Maria Zamfir și-a deschis un salon pentru mămici și a devenit astfel cea mai bună prietenă pentru ele și copiii lor.

Cu copilul în wrap, o mamă intră într-un salon de frumusețe pentru o manichiură. Ar avea nevoie și de un vopsit, la masaj nici nu îndrăznește să se gândească, însă doar o manichiură simplă își poate permite, căci bebelușul ei nu rezistă nelegănat mai mult de 15 minute. Exact după sfertul academic, copilul începe să plângă. Mama e gata să se ridice din scaun cu doar trei unghii de la o mână vopsite, însă o coafeză liberă îi ia copilul și începe să-l legene. Mama iese din salon după trei ore. Coafată, masată, fericită și cu o idee de afacere proaspăt încolțită în minte.

14331647_656825594480443_1478825947_n

Până la apriția lui Vlăduț, Ana Maria Zamfir făcea cercetare de piață, o activtate care îi plăcea, dar nu se vedea înapoi la birou odată ce devenea mamă, așa că a început să caute idei. Prima care i-a venit în minte a fost un magazin online cu haine deosebite pentru băieți. ”Era loc pe piață pentru așa ceva. Dacă pentru fete găseai câte-n lună și-n stele, pentru băieți erau doar lucruri banale” – spune Ana. La o documentare mai aprofundată și-a dat seama că, atunci, în 2012, această afacere nu avea șanse. Hainele care îi plăceau și se potriveau ideii erau foarte scumpe, iar cu adaosul ei ar fi fost exorbitante.

Apoi a intrat în salonul unde a dat de acea coafeză minunată. Un an mai târziu, a deschis Yummy Mummy, salon pentru mămici. În acel an, a testat pe sine produse de întreținere pentru fața ternă după nenumăratele nopți nedormite, pentru cearcănele pronunțate, pentru căderea părului după naștere, pentru unghii exfoliate și multe alte mici neplăceri estetice care vin odată cu sarcina, nașterea și alăptarea. Apoi, a aplicat ceea ce învățase atât de bine la serviciul precendent – cercetarea de piață. Ana era nelipsită de la toate întâlnirile de mămici din oraș. Vorbea cu ele pentru a le cunoaște problemele, dar și pentru a se asigura că nevoia de un asemenea salon nu este doar a ei.

La doi ani de la deschidere, e greu să înghesui acest concept în cuvântul ”salon”, pentru că e și un loc de întâlniri (joi, la prânz, vine aici un grup de mame prietene), e loc de distracție pentru pitici, e bibliotecă de parenting pentru mame dornice să-și îmbunătățească modul de a-și educa copiii. E un întreg univers pentru mame, oferit într-o perioadă delicată din viața lor, când totul gravitează în jurul copilului și ele trec, de nevoie, pe planul doi. Aici se simt din nou scoase la lumină, fără să se despartă de copii.

14341421_656825597813776_426585063_n

Inițial, exista un singur loc de joacă separat unde o persoană specializată avea grijă de copii. Și-a dat seama curând că spațiul va sta gol, pentru că, pe deoparte, copiii vor să o aibă pe mami în raza lor vizuală, pe de alta și mamele ar sta mai relaxate cu copilul în preajmă. Așa că a amenajat câte un mini loc de joacă în fiecare încăpere. Cinci din cele șase colege sunt mame, iar a șasea ”a învățat cum stă treaba cu copii foarte repede” – zice amuzată Ana. Mereu e cel puțin o persoană liberă care stă cu cei mici. Îi plimbă în wrap, desenează la tablă, citește povești sau răspunde oricăror altor nevoi ale copilului.

Fiecare angajată a căpătat și specializări la care nu s-ar fi așteptat: coafeza împletește cosițe creative în pletele lungi ale fetițelor, iar manichiurista taie unghiile bebelușilor care nu stau la părinți pentru această procedură. Au învățat chiar să lucreze cu mame în timp ce acestea alăptează sau țin bebelușul în brațe pentru că plânge la separare sau doarme.
”Cel mai mic copil ce ne-a tecut pragul avea doar două săptămâni. Am cam avut emoții cînd l-am luat în wrap să-l plimb. Cu copilul tău îți vin toate instinctiv, dar cu unul străin parcă nu mai e așa simplu” – recunoaște Ana Maria Zamfir.

14331569_656825621147107_397372975_n

Pe Ana o încântă să observe cum cresc copiii. Fetițele care aveau doi ani la deschiderea salonului sunt acum clientele ei. Le dă unghiile cu ojă pentru copii, nontoxică, care se duce cu apă și săpun, le spală pe păr și le împletește cosițe. A avut și copii care au făcut primii pași pe holurile salonului.
Vlad, băiatul ei de aproape patru ani, este principalul ei ajutor. După-amiază când îl ia de la grădiniță, vin împreună la Yummy Mummy. Are mulți prieteni, dar îi place în mod special să o asiste pe mama la îngrijit copiii. Își dă cu părerea privind nevoile bebelușilor și este o gazdă bună pentru copiii mai mari care își însoțesc mamele la salon.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa