Contracepția masculină, tot mai aproape de realitate

contracepția-masculină

Injectarea de hormoni poate fi soluția sigură și eficientă pentru contracepția masculină, anunță bbc.com.

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

sau
Înscrie-te cu Facebook

O echipă de cercetători americani a anunțat că testele realizate pe 270 de bărbați cărora li s-au injectat hormoni au avut o rată de eșec de doar 4 sarcini. Totuși, nu acesta este principalul aspect pe care l-au urmărit, ci și efectele negative, iar acestea nu sunt de neglijat. Unii dintre participanții la studiu au avut de luptat cu acnee, iar alții cu dispoziție schimbătoare. Chiar și-așa, rezultatele sunt îmbucurătoare pentru că au trecut deja două decenii de când se caută o soluție pentru ca femeile să nu mai fie singurele care să aibă grijă de contracepție. Scopul principal a fost ca bărbaților să li se reducă numărul de spermatozoizi produși fără să le fie afectată sănătatea. Pentru că bărbații produc spermă în mod constant, injecțiile conțin cantități importante de hormoni pentru ca numărul de spermatozoizi să scadă sub un milion de la 15 milioane într-un mililitru de spermă.

De ce e importantă noutatea sexuală în viața de cuplu

Efecte adverse ale contracepției masculine

La cercetare au participat bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, implicați în relații monogame, de cel puțin un an. Partenerele lor și-au dat și ele acceptul. Li s-au injectat progesteron și o formă de testosteron la fiecare 8 săptămâni, timp de 6 luni. Au fost monitorizați apoi jumătate de an până când numărul de spermatozoizi a ajuns la un milion. La un an de la terminarea studiului, 8 dintre bărbații participanți încă beneficiau de efectele injecțiilor.

Momentan, studiul este oprit din cauza efectelor adverse care pot afecta serios calitatea vieții. Schimbări nedorite ale stării de spirit, uneori manifestate prin depresii, acnee și dureri musculare. 20 dintre participanți au renunțat la studiu din cauza lor.

RecomandăriGesturi romantice pentru a reaprinde flacăra dintre voi

Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, se caută alte soluții. Alte echipe de cercetători încearcă să dezvolte contraceptive masculine sub formă de gel. Totuși, în acest moment niciuna dintre variante nu este gata pentru a fi comercializată, dar important este că s-au făcut pași semnificativi. Unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că 75% dintre bărbații participanți la studiu și-au manifestat dorința de a folosi contraceptivele de îndată ce acestea vor apărea în farmacii.

De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVocea ta. Singurul om din lume căruia nu i-am mai spus „La mulți ani!”
Articolul următorLipsa vieții sexuale, secretul unui cuplu fericit?
Sunt Cristina Călin. Jurnalist și blogger. Mama de fată și de băiat—în această ordine, cu aproape 6 ani diferență între ei. Soție. Suporter practicant al echipei Dinamo București. Îmi place să călătoresc. Implic copiii în aproape tot ce fac și de când sunt mamă, mai e jumătate de an și se fac 9 ani, am descoperit că pot să am răbdare, o calitate care zăcea latentă într-un colț al ființei mele. Acum 3 ani am învățat că dacă ai doi copii iubire nu se-mparte, ci se înmulțește. Timpul parcă e prea puțin și, cum spunea scriitorul meu preferat, parcă nu are răbdare cu noi, să ne savurăm în tihnă poveștile.