De ce iubesc trupul soției mele după ce a născut

Anca Vlad
femeie care a născut

Mămicia este frumoasă. Cea mai frumoasă. Nașterea, cu tot ce implică ea: temeri, dureri, fericire absolută, este momentul unic de care doar o mamă se poate bucura plenar. După el, urmează acomodarea, primele atingeri, colicii, alăptarea.

Timpul tău, ca femeie, se diminuează. Acum ești 99% mamă, toate celelalte roluri trecând pe plan secundar. Mai stai, uneori, în fața oglinzii și constați că nu mai ai trupul cu forme ferme cu care ai cucerit iubirea vieții tale, că ai rămas cu unele rotunjimi de care speri să poți scăpa până ce bebe împlinește un an, sau până vara viitoare. Dar el, tatăl copilului tău te iubește. Mai mult, așa rotunjoară și împlinită ca femeie cum ești tu acum. Că bărbații privesc maternitatea dintr-o perspectivă la care puține femei se gândesc, o demonstrează și textul lui BrettOrtler, preluat de Fatherly. Intitulat „De ce iubesc trupul soției mele după ce a născut”, textul, aparent un comentariu pe forum, poate fi considerat o declarație de dragoste indirectă, dar tulburător de sinceră.

„Ce i-am spus soției mele despre felul în care i s-a schimbat trupul după naștere? Absolut nimic”, își începe Brett destănuirea. „Pentru început, nu e treaba mea cum arată trupul ei după naștere. E adevărat, sunt soțul ei, dar pe o scală a importanței opiniilor, punctul de vedere al unui soț legat de transformarea fizică a femeii după naștere este undeva între un adolescent care pretinde că înțelege o pictură a lui Picasso și bebelușul meu care e disperat să-l țin în brațe înainte să adoarmă”.

Bărbatul recunoaște cu nonșalanță că, de cele mai multe ori, e nevoie de doi pentru o sarcină, deci și el e responsabil pentru schimbările prin care trece fizic și psihic soția lui. Cu alte cuvinte: primești ceea ce ai comandat. „Când decizi să ai un copil, poate crezi că fiul tău va fi primul om care va pune piciorul pe Marte sau care descoperă leacul pentru. Poate că nu o să fie așa, dar, cu toate acestea, vrei ca soția să-ți poarte copilul în pântece”.

Brett spune că e cu atât mai complicat în cazul în care există mai multe sarcini. El și soția lui au doi copii, deși au existat patru sarcini – doi dintre copii i-au pierdut. ”În urma unui calcul simplu, rezultă 26 de luni – 2 ani! – de lovituri, grețuri, pofte dintre cele mai neobișnuite (ananas cu cartofi prăjiți), sâni lăsați de la alăptat și cicatricele operațiilor de cezariană.

Așadar, trupul soției mele s-a schimbat. Și? Ce-i cu asta? E o roșcată la fel de focoasă ca atunci când am cunoscut-o. Și eu m-am schimbat. Când ne-am căsătorit, aveam 27 de ani, ridicam greutăți, alergam și practicam wrestling. Acum, tot ce mai ridic e fiica noastră, alergarea constă în urmărirea micuței de 3 ani prin casă, prefăcându-mă că sunt Monstrul Zăpezii din Frozen, iar de luptat mă mai lupt doar cu bucățile de pizza”, scrie americanul.

El consideră că, dacă și-ar judeca soția, ar fi o dovadă de egoism. Mai mult, el face o analogie de bun-simț. „Dacă unul dintre amici tăi lipsește de la serviciu timp de câteva luni, se îngrașă vizibil în perioada asta, după care suferă o intervenție chirurgicală majoră, ce-i spui când îl vezi? Că s-a îngrășat? Nu, îi urezi sănătate și te bucuri că a scăpat cu viață. Diferența între scenariul acesta și naștere este pe lângă faptul că-ți asumi sarcina, partenera ta nu numai că supraviețuiește, dar poate făuri un miracol: o făptură umană!”.

Brett încheie spunând că iubește trupul soției lui după naștere pentru că atunci când se uită la el își vede familia și familia îl face să aprecieze viața și să simtă că are pentru ce trăi. „Și pentru că, după ce a trecut prin toate astea din cauza mea, încă mai doarme lângă mine!”.

Ai probleme cu kilogramele acumulate în timpul sarcinii? Citește ”Ghidul Headspace pentru mâncatul conștient”! Este în mod clar cartea care să-ți arate cum să slăbești sănătos și ușor. În plus, te învață ce să faci pentru ca rezultatele să se mențină. Cartea este disponibilă AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa