Si familia poate fi o echipa de succes

TOTUL DESPRE MAME

 

A fi părinte poate fi foarte distractiv, cu multe ocazii să iubeşti şi să fii iubit. Implică, de asemenea, și multe provocări. Lucrul în echipă poate ajuta cuplurile să facă față acestora, într-un mod care minimizează conflictul și întărește relațiile cu copiii, prietenii și familia.

 

Fapte despre munca în echipă

Modul în care părinții interacționează unul cu celălalt are o influență enormă asupra copiilor. Studiile ne spun următoarele:

  • Sentimentul copiilor de siguranță și bunăstare este strâns legat de modul în care părinții lor se comportă unul cu altul.
  • Fericirea și dezvoltarea copiilor, de asemenea, depind de calitatea relațiilor cu părinții.
  • Conflictele severe dintre părinți sunt asociate cu probleme comportamentele și de dezvoltare la copii.

 

Gestionarea conflictelor – parte a vieții de familie

Adulţii au un rol important în crearea unui mediu pozitiv pentru copii. Aceasta implică sprijin reciproc, discutarea și rezolvarea problemelor împreună, utilizarea muncii în echipă.

 

Unele conflicte sunt inevitabile, chiar și în cele mai strânse relații. Toți părinții au idei diferite despre viaţa de familie. Convingerile fundamentale vizavi de educația parentală, despre ce este „normal” sau „corect”, nu sunt întotdeauna aceleaşi.

 

Copiii învață despre acestea privindu-şi părinții interacţionând. Pentru părinţi, acest lucru înseamnă să arate copiilor că divergențele de opinie sunt o parte normală a vieții, și să îi învață strategii sănătoase de rezolvare a unui conflict. Acest lucru este, de asemenea, esențial pentru sănătatea și fericirea unei relații pe termen lung.

Copiii pot face față și chiar să învețe cum se gestionează un conflict dacă îşi văd părinții purtând discuţii în contradictoriu. Totodată, însă, ei pot fi grav afectaţi dacă certurile sunt grave, frecvente sau nerezolvate.

 

Concentrează-te pe tine

Umorul tău, sănătatea, fericirea, nivelul tău de stres – acestea pot avea un impact semnificativ asupra modului în care te bucuri de timpul petrecut cu familia ta, dar şi a modului în care faci faţă provocărilor care apar.

A avea grijă de sănătatea ta și a fi conștient de modul în care tu şi partenerul tău vă descurcaţi, vă poate îmbunătăţi relaţia, atât a voastră cât şi cea cu copii, și vă ajută să obțineți ce e mai bun din a fi părinte.

 

Concentreza-te pe relația ta

A avea zilnic grijă de copii implică şi nişte tensiuni în relație. Poate fi greu să jonglezi cu serviciul, cu familia și obligaţiile sociale.

Lucrul în echipă te poate ajuta în menţinerea unei relaţii sănătoase cu partenerul. Atunci când vă simți mai apropiați şi mai susținuți ca părinți, împreună puteți crea un mediu mai bun pentru copiii voştri.

 

Obținerea ajutorului din exterior

Lucrul în echipă poate fi de ajutor în majoritatea relațiilor și în toate tipurile de medii familiale, chiar şi în cele rezultate în urma unei separări sau unui divorţ. Munca în echipă te poate ajuta, de asemenea, să obții ajutor suplimentar atunci când ai nevoie.

Ar putea fi momente când tu și partenerul să aveţi nevoie de sprijin mai mult decât puteţi reuşi muncind în echipă – de exemplu, dacă aveţi un motiv de îngrijorare vizavi de relația voastră.

 

Dacă te simţi blocat în încercarea de a rezolva problemele, dacă ai luat în considerare divorţul sau dacă te simţi nesigur din cauza abuzului fizic sau verbal, cel mai indicat ar fi să apelezi la ajutorul profesionist al unui terapeut.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa