Terapia de cuplu: când este indicată și care sunt beneficiile ei

TOTUL DESPRE MAME
cuplu

Nu puține sunt cuplurile care nu reușesc să găsească calea cea mai potrivită pentru a rezolva problemele din relație și care ajung la divorț. Cât de mult ajută terapia de cuplu, care sunt beneficiile acestei – poți să descoperi în rândurile de mai jos!

Potrivit ultimelor statistici, realizate în anul 2015, durata medie a unei căsătorii în România este de 13 ani, iar în ultimii ani, divorţul apare cu frecvenţa cea mai mare în rândul bărbaţilor şi femeilor din grupa de vârstă 35 – 39 de ani.

La început există, în general, o perioadă în care fiecare partener dă tot ceea ce are mai bun, vrea să impresioneze, îşi doreşte să dezvolte relația.

În timp, contextul în care cei doi au început relația se schimbă (apare un copil, se schimbă locul de muncă etc.), deci se ivesc alte tipuri de experiențe cărora cuplul trebuie să le facă față. Orice modificare mobilizează la fiecare dintre ei anumite calități, sau anumite „umbre”.

„Într-o relaţie, ambii parteneri trebuie să facă faţă, în timp, anumitor schimbări – orice legătură este dinamică, evoluează, se transform. De exemplu, pentru a face o prăjitură se urmează o reţetă, în care se pun o listă de ingrediente, în anumite proporţii, iar rezultatul este în consecință. Dacă vrem alt gust sau altă aromă trebuie să modificăm reţeta iniţială – fie schimbăm ingredientele, fie cantităţile şi astfel rezultă o altă prăjitură, diferită de cea iniţială. La fel se întâmplă şi într-o relaţie. Făcând aceleaşi lucruri vom ajunge la acelaşi rezultat. Dacă vrem să schimbăm rezultatul, atunci trebuie să modificăm aportul nostru în relaţie!“, explică Anca Kosina, psiholog și psihoterapeut în cadrul Centrului Medical ProVita – Diagnostic și tratament.

Citește continuarea articolului pe clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa