Episodul 248: Nu vă supărați, cât mai e până la școală?

jurnal

Trebuie să zic! Trebuie să zic! Trebuie să zic! Nu mai pot să țin în mine! Doamne, ce bine îmi vine vacanța asta! Doamne, câtă nevoie am de o vacanță!

Am intrat în 2017 obosită țăndări. Imediat după serbarea copilului, chiar a doua zi, m-a luat răceala aia celebră de care s-a plâns toată lumea. Pac! În dimineața următoare eram la pat. Tușeam de nu apucam să mai iau aer, mă durea capul, mă dureau toți mușchii, toate șuncile și toată celulita și eram amețită. Mi se părea că mi s-a micșorat creierul și se lovește de pereții capului de câte ori mă mișc. În cele mai grele crize de tuse ajungeam să vomit. Mi-era cald sau mi-era frig. Plângeam sau râdeam. Intrasem într-o realitate paralelă. Nu mai știam dacă e noapte sau e zi, îmi curgea nasul cu un debit care făcea pernele lucioase. Vis! Ei bine, starea asta m-a ținut până după Sărbători.

Nu știu care ați trecut prin răceala de anul acesta, nu știu cum ați simțit-o voi, dar eu la final ziceai că tocmai am fost trasă pe roată și MINUNE! am scăpat cu viață.

Nu eram pregătită pentru începerea școlii. Pur și simplu, nici fizic și nici psihic nu eram în stare s-o iau de la capăt. Aveam nevoie să stau. Să stau sănătoasă, nu știu cum să vă zic, că de stat eram oricum sătulă, mă dureau oasele de la atâta stat în pat. Acum aveam pur și simplu chef să nu fac nimic. Să mă mișc cât să nu creadă lumea că sunt moartă, vorba aceea.

Problema e alta: mi-a rămas copilul sinistrat în provincie la bunici și nu, nu sunt îngrijorată că poate va lipsi de la școală, în caz că se vor deschide școlile luni, iar eu nu voi reuși să-l readuc la bază până atunci. Nu! Eu sunt îngrijorată din cauza dorului. Mi-e foarte dor de el. Acum!

Ultimele două zile mi le-am petrecut uitându-mă la filme. Filme cu copilul, nu altele! Am ajuns să mă uit inclusiv la cele în care el era bebeluș. Pozele deja nu mă mai prea atrag. Eu îl vreau mișcând. Mai e puțin, îmi zic și apăs ”Pause”, mă mai uit mai încolo.

Poate să ningă zile în șir, să fie zăpada cât blocul, poate să fie ger de minus infinit, dorul de copil nu îngheață cu nimic… 

Cât ziceați că mai e până începe școala?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație