Aleg factura electronică!

TOTUL DESPRE MAME
De ce alegem factura electronica Enel Totul despre mame

De ce alegem factura electronica Enel Totul despre mameDe ce am bifat opțiunea „factură electronică” atunci când mi-am făcut cont MyEnel

Vă spun cu sinceritate că nu-mi place să mă complic inutil și salut orice pas înainte făcut în sensul eficientizării lucrurilor. Cu fiecare ocazie, încerc să generez o situație în care toată lumea implicată să aibă un beneficiu, punând astfel în mișcare un exemplu pozitiv, primul vizat fiind chiar copilul meu. Iată de ce am ales, astfel, factura electronică atunci când mi-am făcut un cont MyEnel.

Nu știu alții cum sunt, dar eu am o ușoară oroare față de procedurile învechite care presupun „mânuirea” hârtiilor. Și nu au fost rare cazurile în care am rătăcit facturile, ba poștașul le-a lăsat nu știu pe unde, ba le-am pus bine în vreun sertar și n-am avut cum să plătesc. E adevărat, nu e capăt de lume dacă plătești pentru două luni odată, eu însă nu mă simt prea confortabil când mă știu cu restanțe. Unde mai pui că una e să dai o sumă mai mică în fiecare lună și alta e să dai una mai mare deodată. De aceea, atunci când am creat contul MyEnel, de exemplu, am bifat fără pic de îndoială opțiunea „Factură electronică”, adică varianta online a facturii Enel. Care sunt avantajele? Practic, odată emisă, factura ajunge aproape instantaneu în contul meu de client, după care rămâne acolo și e oricând la dispoziția mea. În al doilea rând, nu mă mai încurc în hârtii și economisesc spațiul de stocare, ceea ce-i mare lucru când ai un copil „strângător”, așa cum este fiul meu: face colecții de reviste, de cataloage Lego, de tot soiul de decupaje etc.

Menționez că înainte obișnuiam să păstreze toate facturile cu chitanțele aferente timp de un an de zile (pentru orice eventualitate). Acum, acestea stau frumos în contul MyEnel, iar eu pot consulta oricând istoricul și situația ultimelor 12 facturi emise. În al treilea rând, salvez timp prețios, pentru că sunt mult mai organizată și am posibilitatea de a efectua plata online de oriunde m-aș afla, la orice oră din zi și din noapte. Simplu, rapid și eficient.

„Viitorul ori va fi eco, ori nu va fi deloc”

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că societatea noastră consumă cu mult mai mult decât poate produce planeta. Raportul Planeta Vie realizat de WWF arată clar că cerinţele oamenilor depăşesc cu 50% capacitatea planetei de a le satisface. De câțiva ani tot auzim această avertizare şi pare că începem să ne obişnuim cu ideea. Ceea ce ar trebui să ne dea, însă, de gândit şi poate să ne şi sperie puţin este accelerarea pe care o înregistrează creșterea amprentei omenirii. Dacă acum un deceniu vorbeam de un proces lent, care urma să afecteze generaţiile viitoare, în prezent ne dăm seama că, de fapt, perspectiva în timp se micşorează şi începe să fie tot mai clar că efectele nefaste îşi vor face simțită prezenţa pe termen mediu şi scurt. Tocmai de aceea, orice gest care poate să reducă presiunea asupra mediul este important.

Industria celulozei şi hârtiei este, pe plan mondial, pe locul 5 la consum de energie

Ca să înțelegeți mai bine acest lucru, aflați că în lume se consumă un milion de tone de hârtie în fiecare zi, industria celulozei şi hârtiei fiind, pe plan mondial, pe locul 5 la consum de energie. În mod evident, prea mult din această cantitate este folosită în mod iresponsabil şi nejustificat. Exemplul facturilor la utilități și nu numai este, după mine, suficient elocvent din acest punct de vedere. Dacă în urmă cu 4-5 ani, transmiterea facturilor pe hârtie încă mai era o necesitate, în această perioadă, când foarte mulți oameni au acces la internet (în România, în anul 2012, conform Internet World Stats, erau circa 9,6 milioane de utilizatori de internet), acest lucru reprezintă o risipă. Într-adevăr, poți participa la reducerea poluării și economisirea unor resurse naturale epuizabile și dacă duci facturile de hârtie la reciclat. Există date concludente în acest sens. Potrivit acestora, o tonă de hârtie reciclată înseamnă 17 copaci salvați de la tăiere, o economie de 30 000 de litri de apă, 3.000 – 4.000 kWh (electricitate necesară pentru consumul anual al unei case cu 3-4 camere), 2,5 barili de petrol și o reducere cu 95% a emisiilor de CO2. Da, e foarte bine și așa, doar că se poate și mai bine. Însă hârtia poate fi reciclată de maxim 5 ori, după care oricum ajunge la groapa de gunoi, unde în proces putrefacție produce metan, un gaz de 20 ori mai puternic decât CO2. Alegând factura electronică, elimini acest final trist. De ce nu, dacă se poate?

Să optezi pentru factura electronică este o modalitate simplă și comodă în același timp de a avea grijă de lumea în care trăiești. Iar acum ai un motiv în plus s-o faci: Enel acordă 100 de lei pentru fiecare factură electronică activată, pe care îi poți cheltui în magazinul Clickshop, așa cum vrei. Nu-ți ia decât un click!

 

Iată cum le putem vorbi despre electricitate celor mici, pe înțelesul lor!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa