Cei mai inteligenţi copii din istorie

Marina Rosenfeld

Copiii cu cel mai mare IQ. La vârsta la care cei mai mulţi dintre noi ne jucam cu mâncarea şi ne descopeream degetele de la picioare, copii geniali din întreaga lume învăţau limbi complicate şi  studiau domenii de care noi nu auzisem.

Mulţi copii au perseverat şi au realizat lucruri măreţe. Alţii au fost sabotaţi de instabilitatea emoţională. Unii au mare potenţial şi abia s-au apucat de treabă.

Iată cine sunt ei după părerea celor de la Business Insider.

Copiii cu cel mai mare IQ. Wolfgang Amadeus Mozart – compozitor la şase ani

 La vârsta de trei ani, Mozart cânta la harpă şi până la 6 ani scrisese prima sa compoziţie muzicală. Au urmat prima simfonie la opt ani şi prima operă la 12.

Talentul muzical legendar a fost descoperit  după naşterea sa în Salzburg, Austria în 1756.

La 5 ani, Mozart a cântat la Universitatea din Salzburg la pian şi la curtea imperială la Viena în anul următor. La 14 ani a plecat în Italia ca să devină compozitor de operă.

A murit la 35 de ani lăsând în urma sa peste 600 de compoziţii.

Copiii cu cel mai mare IQ. William Rowan Hamilton-poliglot la 5 ani

Născut în Irlanda în 1805, William Rowan Hamilton şi-a arătat capacităţile întelectuale de la o vârstă fradegă, deja la 5 ani vorbea latină, greacă şi idiş. Până la 13 ani, viitorul matematician cunoştea 13 limbi diferite printre care sanscrită, persană, italiană, arabă, siriacă şi dialecte indiene.

La vârsta de 15 ani, Hamiloton a găsit greşeli în timp ce studia opera matematicianului francez Pierre-Simon, marquis de Laplace.

A fost numit profesor de astronomie, director al observatorului Dunsink şi astronomul regal al Irlandei în timp de era încă student.

Cea mai mare contribuţie a sa a fost în teoria termodinamicii şi al cuaternionilor, o metodă folosită pentru spaţiul tridimensional în matematică.

A fost cel mai mare mathematician irlandez, a fost înnobilat în 1835 şi a murit în 1865.

Pablo Picasso – cel mai mare artist al secolului XX

Născut în Spania în 1881, Pablo Picasso şi-a dezvoltat talentul devreme, cu ajutorul tatălui său care era şi el artist şi până la 15 ani a terminat prima sa operă “Prima comuniune” care a fost expusă la Barcelona. În anul următor, pictura “Stiinţă şi caritate” a câştigat o medalie de aur la Malaga şi a fost menţionată la expoziţia de arte frumoase din Madrid.

Interesul lui în artă modernă a cauzat o ruptură între el şi părinţii săi. La începutul secolului XX, Picasso a fost fondatorul mişcării cubiste. Tehnica şi stilul său s-au modificat de-a lungul vieţii.

Artistul a murit în Franţa în 1973.

William James Sidis – Cel mai intelligent om care a trăit vreodată.

La 8 ani, William James Sidis şi-a dovedit talentul matematic creând un nou tabel logaritmic bazat pe numărul 12 şi a ţinut un curs la Universitatea Harvard un an mai târziu. Copilul geniu a fost cea mai tânără persoană care a urmat cursurile Universităţii la 11 ani şi a absolvit summa cum laude cinci ani mai târziu. Este considerat cel mai inteligent om ce a trăit vreodată cu un IQ estimat între 250 şi 300.

Înainte de a împlini 2 ani, Sidis a învăţat să citească, apoi a învăţat 8 limbi străine şi a scris patru lucrări originale înainte de vârsta de 7 ani.

După o copilărie  incredibilă –  sau lipsa ei – viaţa de adult a fost o luptă pentru Sidis şi ziarele au relatat că “geniul l-a consumat” din cauza numeroaselor slujbe de muncitor pe care le avusese întreaga viaţă.

Shakuntala Devi-“ Vrăjitoarea indiană a matematicii”

Născută în 1939 în Bangalore, India, dintr-un tată îmblânzitor de lei, Shakuntala Devi a început relaţia cu numerele prin şiretlicuri şi jocuri pe care le juca cu tatăl ei la vârsta de trei ani. Poreclită “Computerul uman” şi “Vrăjitoarea indiană a matematicii” Devi şi-a demonstrate abilităţile matematice la Universitatea din Myosore şi la Universitatea Annmalai pe când era copil.

Talentul ei a fost menţionat de Cartea Recordurilor de mai multe ori pentru că a extras rădăcină pătrată din a 23-a rădăcină a unui număr cu 201 cifre în minte şi rădăcină cubică din 332812557 în câteva secunde.

În 2006 a publicat cartea “În tara minunatelor cifre” povestea unei fete fascinate de numere

Copiii cu cel mai mare IQ. Robert James Fischer- Cel mai mare jucător de şah

La  14 ani,  Robert “Bobby “ Fischer a câştigat  Campionatul Mondial de Sah, devenind cel mai tânăr câştigător. În acel an a acaparat atenţia lumii şahului prin ceea ce s-a numit “Meciul Secolului”.

A mai doborât un alt record în anul următor când a devenit cel mai tânăr maestro de şah al tuturor timpurilor la 15 ani.

În 1972 a devenit cel mai bine cotat jucător cu un scor FIDE de 2785.

În 1992, a jucat un meci împotriva unui fost rival în Iugoslavia şi a violat o sancţiune a Naţiunilor Unite. Ficher s-a ferit de autorităţi 12 ani până a fost prins în Japonia în 2004. A fost eliberat în 2005 şi a primit cetăţenie islandeză.

A murit în Islanda în 2008.

Copiii cu cel mai mare IQ . Theodore Kaczynski, de la geniu la terorist

Theodore Kaczynski, cunoscut de mulţi ca “Unabomber”, a început ca un copil genial fiind acceptat la Universitatea Harvard la vârsta de 16 ani.

Mai târziu a primit un doctorat în matematică de la Universitatea din Michigan unde teza sa de doctorat a fost atât de complexă încât profesorii lui au admis că nu o înţeleg pe deplin. La 25 de ani, Kacynski a devenit cel mai tânăr profesor la Universitatea din California, Berkeley, dar a demisionat doi ani mai târziu și s-a mutat cu părinţii săi la o cabană izolată în pădure.

A devenit terorist şi a omorât 3 oameni şi a rănit 23. A fost condamat la închisoare pe viaţă.

Kim Ung-Yong – student invitat la 3 ani

La vârsta de trei ani, Kim Ung-Yong a fost student invitat la cursurile de fizică la Universitatea Hanyang din Corea de Sud. La 8 ani a fost invitat de NASA să studieze în SUA.

Născut în 1962, Kim Ung-Yong are un scor IQ de 210, unul dintre cele mai mari înregistrate în Cartea Recordurilor.

A început să vorbească la patru luni şi doi ani mai târziu citea în japoneză, coreană, germană şi engleză. La 16 ani, Kim a plecat de la NASA  şi a decis să meargă la universitate în Coreea ca să-şi dea doctoratul în inginerie civilă. Kim a fost profesor adjunct la Universitatea Chungbuk din 2007 şi a publicat în jur de 90 de lucrări de hidraulică în jurnale ştiinţifice.

Sufiah Yusof

Sufiah Yusof a fost admisă la Colegiul St Hilda de la Oxford ca să studieze matematica la vârsta de 13 ani. Câţiva ani mai târziu, inteligenţa a părăsit-o cu totul după un examen final. A fost găsită muncind pe un post de chelnăriţă într-un internet café şi a susţinut că presiunea părinţilor ei ca să reuşească au dus-o la colaps.

Yusof  a trăit într-o familie adoptivă, nu şi-a luat diploma şi s-a căsătorit în 2004 cu un avocat din Oxford. Mariajul a durat 13 luni.

In 2007, a fost descoperită lucrând ca prostituată. Vestea a venit la două zile după ce tatăl ei a fost trimis în judecată pentru agresiunea asupra a două fete de 15 ani.

Yusof este acum lucrător social.

Kathleen Holtz-cea mai tânără avocată

Kathleen Holtz a început studiile laUniversitatea de Stat din California la vârsta de 10 ani şi a absolvit magna cum laudae cu o diplomă în filosofie. La 15 ani a început studiile de drept şi a devenit cel mai tânăt avocat din California, şi din SUA la 18 ani. Vârsta medie de intrare în Baroul California este de 30 de ani.

După ce a intrat în barou, ea lucrat pentru firma TroyGould.

Michael Kearney- Cel mai tânăr absolvent de facultate

La vârsta de 10 ani,  Michale Kearney a primit diploma de absolvire de la Universitatea de Sud din Alabama , iar la 17 ani a primit o a doua diplomă de la Universitatea Vanderbilt.

Născut în Hawai,  Kearney este menţionat de Cartea Recordurilor Guiness drept unul dintre cei mai tineri absolvenţi de facultate.

La 21 de ani, Kearney studia deja la patru facultăţi, iar un an mai târziu a primit un doctorat în chimie.

In 2006 a câştigat 1 milion de dolari la AOL Gold Rush şi 25000 de dolari la “Vrei să fii miliardar?” în 2008.

I-ar fi plăcut de mic să fie prezentator de televiziune. A fost diagnosticat foarte devreme cu ADHD.

Gregory Smith – Nominalizat de 4 ori la premiul Nobel

In 1999, la 10 ani, Gregory Smith a primit o bursă pe patru ani la Randolph-Macon College în valoare de 70000 de dolari. Băiatul a absolvit suma cum laudae, primid o diplomă de licenţă în matematică şi secundar în istorie şi biologie.

Doi ani mai târziu, Smith s-a întâlnit cu Bill Clinton şi Mihail Gorbaciov, a luat cuvântul la ONU şi a fost nominalizat la Premiul Nobel

A fost nominalizat de trei ori la premiul Nobel pentru Pace pentru munca umanitară în Timorul de Est, Sao Paolo, Ruanda şi Kenia.

La 16 ani a fost admis la Universitatea din Virginia ca să studieze pentru doctorat în matematică , inginerie aerospaţială, relaţii internaţionale şi cercetare biomedicală.

Colin Carlson- Băiatul genial în probleme de mediu

 

Colin a învăţat singur să citească pe când era încă bebeluş şi a absolvit Universitatea Standford la 11 ani.

La 9 ani începuse cursurile la Universitatea din Connecticut la distanţă, iar la 12 ani a devenit student la cursurile de zi ale universităţii, direct în anul 2 de studii. A absolvit cursurile în ecologie şi biologie evoluţionistă şi studii de mediu cu un punctaj de 3.9

A făcut o plângere pentru dicriminare împotriva Universităţii când i s-a interzis să participle la o tabără de cercetare în Africa de Sud, din cauza vârstei.

Jacob Barnett- Următorul câstigător al premiului Nobel

La vârsta de 8 ani, Jacob Barnett a început studiile la Universitatea –Purdue Indianapolis. Cu un IQ de 170, mai mare decât al lui Einstein, Barnett ar putea fi un viitor câştigător al Premiului Nobel după cum spun unii dintre cei mai mari oameni de ştiinţă.

Mama lui a spus ziarului „Indianapolis Star” că fiul ei a dat teste de algebră, geometrie, trigonometrie şi calcul după două săptămâni de studio pe prispa casei lor. Barnett nu a lăsat Sindromul Asperger, o formă uşoară de autism să-l încetinească.

De când este student, Barnett a urmat cursuri de astrofizică avansată şi încearcă să dezvolte teoria relativităţii a lui Einstei. De asemenea lucrează pentru a contesta teoria Big Bang.

Akrit Jaswal- Chirurg la şapte ani

La 7 ani, Akrit Jaswal a adăugat “chirurg” la experienţa sa.

Născut în 1993, copilul a devenit cel mai tânăr medic şi student la o universitate Singurul dezavantaj este după cum spune el, e faptul că este conştient de propria lui înteligenţă:” Oamenii mi-au văzut potenţialul şi vor să reuşesc în viaţă. Cred că ei au o inteligenţăpeste medie,dar nu sunt atât de deştepţi ca mine.”

Jaswal are un IQ de 146.

Saffron Pledger – posibil cel mai mic copil supradotat

Incă nu a fost la şcoală, dar Saffron are la 3 ani un IQ de 146 şi ar putea deveni cel mai tânăr membru al MENSA, o organizaţie ce reuneşte cei mai inteligenţi oameni din lume din 100 de ţări.

Ca să faci parte din acest club trebuie să ai un IQ care se înscrie în primele două procente ale celor mai inteligenti oameni. Pledgler are un scor cui 40 mai mare decât media naţională în SUA şi cu 3 puncte mai mult decât Preşedintele Clinton.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa