Vorbe pe care să nu i le spui unei noi mămici

Iulia Mirică
Plansul copiilor Totul despre mame

Există lucruri pe care o proaspăt mămică nu ar vrea să le audă. Dacă ai dubii în legătură cu ceea ce ai vrea să-i transmiți sau nu știi ce formule să folosești, te poți mulțumi cu niște felicitări sincere. Acestea nu au cum să o jignească.

În schimb, este recomandat să eviți formulările de mai jos când porți o conversație cu o femeie care tocmai a născut, pentru a nu-i face viața mai complicată decât este deja.

Dormi când doarme copilul

Acesta pare a fi un sfat înțelept, dar multe mame știu că este aproape imposibil de urmat. Când ar trebui să faci toate lucrurile pe care le mai ai de făcut, dacă nu când doarme copilul? Este, de asemenea, greu să tragi un pui de somn dacă ceilalți copii au nevoie de timpul și de atenția ta.

Wow, arăți foarte obosită!

Nopțile nedormite merg mână în mână cu maternitatea. Doar dacă o mămică locuiește într-o casă fără oglinzi ar putea să omită cearcănele pe care le are. Scoaterea în evidență a acestui lucru, chiar și într-o manieră simpatică, s-ar putea să o facă să se simtă prost în legătură cu aspectul său. Adevărul este că noile mămici nu prea au timp de dormit, așa că ai putea doar să le ajuți să mai tragă un pui de somn, decât să le evidențiezi ceea ce știu deja.

Cât de mult plânge copilul tău!

Toți bebelușii plâng, dar în momentul în care spui unei mame că bebelușul ei este extrem de iritat, îi confirmi teama numărul unu: că nu este o mamă bună. Este în regulă să oferi un sfat, dacă este de ajutor, de exemplu faptul că piticul ei poate plânge atât de mult din cauză că are colici, dar nu încerca să-i mărești stresul prin care trece.

Devine mai rău atunci când crește copilul!

Atunci când părinții se află în faza bebelușiei – fără somn, hrăniri constante și fără timp pentru ei – trebuie să își păstreze speranța că totul va fi mai bine. Oricine spune că parenting-ul devine mai greu de la o anumită vârstă s-ar putea să se înșele amarnic. Iubirea ta pentru cel mic va crește tot mai mult, iar pe măsură ce copilul crește, îl vei cunoaște mai bine și vei avea mai mult timp să reflectezi asupra lucrurilor pe care le ai de făcut ca părinte.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa