„Mindfulness în viaţa cotidiană”, prima conferinţă interactivă despre Mindfulness din România

Raluca Dumitrică

Evenimentul marcheaza si premiera filmului „The Mindfulness Movie”

 conferință de mindfulness | Totul despre mame
Prima conferință de mindfulness din România, la Bucureşti

Editura Herald în colaborare cu Mindfulness Institute, Asociaţia Multiculturală pentru Psihologie şi Psihoterapie şi autoarea Daniela Andreescu organizeaza pe 5 martie, la Sala ARCUB din Bucuresti, prima conferinţă din România dedicată domeniilor de aplicare a conceptului de mindfulness.

Conferința se intitulează “Mindfulness în viaţa cotidiană: Beneficiile în relaţii, profesie şi dezvoltare personală” și va începe la ora 18.30. Pe parcursul celor trei ore şi jumătate, organizatorii îşi propun să expună cât mai relevant  în cadrul conferinței informaţii despre acest concept preluat în psihologie, managementul afacerilor, dezvoltare personală, relaţiile în context profesional şi de familie, practică spirituală, dar să şi difuzeze în premieră filmul  „The Mindfulness Movie”.

Evenimentul este dezvoltat cu ajutorul a trei invitaţi de prestigiu din domenii precum psihologie, business şi dezvoltare personală: Mihai Popa Radu, preşedintele Mindfulness Institute, care va vorbi despre mindfulness în activitatea profesională, Gáspár György, preşedintele Asociaţiei Multiculturale pentru Psihologie şi Psihoterapie, ce va discuta despre mindfulness în relaţii sociale şi de familie, și Daniela Andreescu, autoare, life coach, ce se va axa pe mindfulness în dezvoltarea personală.

Cei trei invitaţi vor aborda acest concept într-un mod interactiv, astfel încât publicul participant la eveniment să poată înţelege cât mai deplin aplicabilitatea şi practica atitudinii mindful în toate ariile de activitate cotidiană.

Mindfulness, termenul de netradus care anunţă o schimbare de paradigmă

Evenimentul își propune să clarifice pentru participanți ce înseamnă cu adevărat acest termen de mindfulness, cât de îndepărtate sunt rădăcinile sale culturale şi care sunt beneficiile practicii mindfulness în lumea modernă. Răspunsurile la întrebări vor fi date și prin intermediul studiului unor autori care s-au aplecat asupra acestui concept, unii dintre aceștia fiind John Kabat-Zinn, care consideră că mindfulness are de a face, mai înainte de toate, cu atenţia şi cu prezenţa conştientă, ambele reprezentând calităţi umane universale, sau Bhante Gunaratana, care este de parere că mindfulness este un sistem eficient destinat explorării celor mai profunde niveluri ale minţii, ajungând până la însăşi rădăcina conştiinţe, provocând o transformare completă numita eliberare.

La eveniment, Editura Herald va pune la dispoziţia publicului interesat o serie de cărţi despre acest subiect, cărţi recunoscute în literatura de specialitate şi semnate de autori precum Jon Kabat-Zinn, Alan Watts, Sam Harris, Bhante Gunaratana sau Mark Epstein.

Modul în care priveşti lucrurile poate să transforme lumea

O altă premieră pe care o marchează această conferinţă este şi proiecţia documentarului „The Mindfulness Movie”, film ce analizează apariţia şi cariera acestui termen, aproape de netradus. Realizatorii filmului chestionează prin intermediul specialiştilor în psihologie şi neuroştiinţe aplicabilitatea acestui concept folosit deja în educaţie, în spitale, în managementul şi administrarea business-urilor şi chiar în instituţiile de stat, pentru reducerea stresului şi creşterea calităţii vieţii. Filmul nu este distribuit în cinematografele din România, dar participând la această conferinţă aveţi şansa unică de a-l vedea, cu susţinerea Mindfulness Institute (deţinătorul drepturilor de difuzare în ţară).

Participarea la conferinţă se face pe bază de bilet, sala ARCUB având o capacitate de 375 de locuri. Biletele pot fi achiziţionate online, de la adresa: mindfulness.edituraherald.ro.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa