Cum îți dai seama că mănânci prea multe dulciuri

Alexandra Constantin
mănânci prea multe dulciuri

Multe persoane consideră că doar cei care suferă de diabet au nivelul mărit de zahăr în sânge, lucru nu tocmai adevărat. Oricine poate avea această problemă și să nu știe cât de afectate sunt vasele de sânge, nervii, dar și unele organe. Descoperă mai jos cum îți dai seama că mănânci prea multe dulciuri!

Îți este foame mai mereu

Doar ce ai mâncat și parcă ai vrea să mai iei ceva în gură? În ultima perioada simți că îți foame mai mereu? Deși poate să fie trecută ușor cu vederea, senzația de foame continuă poate să indice faptul că obișnuiești să mănânci prea multe dulciuri, arată www. brightside.me. Explicația este simplă: nivelul ridicat de zahăr din sânge împiedică absorbția glucozei la nivel celular, fapt ce poate face ca persoana să se simtă lipsită de energie, dar și să aibă mai mereu senzația de foame.

Cum îți dai seama că mănânci prea multe dulciuri: te simți tot mai obosită

Organismul nu poate să asimileze și să înmagazineze glucoza dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat. Celulele corpului nu primesc combustibilul de care au nevoie, prin urmare energia ajunge să fie folosită ineficient. Toate aceste lucruri fac ca persoana să se simtă obosită, chiar și dacă s-a odihnit suficient pe timpul nopții.

Simți nevoia să mergi des la baie

Rinichii nu pot să filtreze la fel de bine lichidele dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, iar acest lucru poate afecta sănătatea renală. Prin urmare, organismul încearcă să echilibreze nivelul de zahăr din sânge (sângele se combină cu fluidul de la nivel celular), iar acest proces poate face ca persoana să aibă nevoie mai des să meargă la baie.

Ai senzația de gură uscată și sete excesivă

Printre primele semne care indică deshidratarea se numără senzația de gură uscată și nevoia de a consuma cât mai multe lichide. Hipotalamusul, care evaluează nivelul de deshidratare și care provoacă senzația de sete, trimite un semnal la creier. Cel mai indicat în astfel de situații este să consumi lichide (apă sau ceai) treptat.

Cum îți dai seama că mănânci prea multe dulciuri: ai pierdut în greutate

Nivelul ridicat de zahăr din sângea poate favoriza pierderea în greutate într-o perioadă scurtă de timp, asta chiar dacă persoana mănâncă des alimente bogate în calorii. Există mai multe motive pentru care se pierd kilogramele:

  • urinările frecvente duc la pierderea de lichide din organism;
  • dacă nivelul insulinei este prea mic pentru ca glucoza să fie metabolizată și arderile vor fi mai rapide;
  • cantitatea mare de urină și nivelul ridicat de glucoză fac ca arderile calorice să fie mai mari. În acest fel organismul încearcă să scape de glucoza în exces.

Ai pielea mai uscată

Cum îți sau seama că mănânci prea multe dulciuri? Unul dintre semne care arată acest lucru este pielea uscată. Această neplăcere poate să fie asociată cu un nivel ridicat de zahăr în sânge din mai multe motive:

  • urinările dese deshidratează organismul, iar pielea începe să se usuce;
  • consumul mai mare de dulciuri poate afecta nervii, ceea ce influențează funcționarea gladelor sudoripare, respectiv echilibrul hidro-lipidic de la nivelul pielii – fapt ce face ca pielea să fie mai uscată.

Cum îți dai seama că mănânci prea multe dulciuri: te concentrezi tot mai greu

Știai că nivelul ridicat de zahăr din sânge face ca glucoza să nu se stocheze în celulele creierului, iar acest lucru să îngreuneze procesul de concentrare? Nu numai este afectată viteza de gândire, ci persoana poate să aibă dificultăți în a lua decizii.

Ai vederea încețoșată

Vederea încețoșată este, de asemenea, unul dintre efectele deshidratării care apare când mănânci prea multe dulciuri. Bine de știut este că acest obicei nu tocmai sănătos poate afecta și sănătatea celulelor de la nivelul ochilor. Ca urmare, acestea se deformează, iar ochiul își pierde capacitatea de a focusa lucrurile din jur.

Cum îți dai seama că mănânci prea multe dulciuri: ești mai tot timpul irascibilă

Rezultatele unei cercetări recente au arătat că persoanele care au un nivel ridicat de zahăr în sânge tind să fie anxioase, irascibile și chiar predispuse stărilor depresive. Creierului depinde de un nivel echilibrat de glucoză în sânge, iar fluctuațiile mari ale acesteia pot influența negativ activitatea cerebrală. Ca urmare, persoanei îi este afectată starea de spirit. Mânânci prea multe dulciuri? Atunci trebuie să știi că este afectată și absorbția din alimentație a cromului, mineral responsabil pentru starea de spirit.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa