Infecțiile urinare, un chin. Află cum le poți trata corect

Alexandra Constantin
infecţiile urinare

Neplăcere întâlnită mai des la femei, infecţia urinară se numără printre afecţiunile care pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii, dacă nu este tratată corespunzător. Care sunt cauzele bolii, simptomele ei, dar şi în cum poţi trata corect infecţiile urinare îţi spunem în rândurile de mai jos.

Ce este infecția urinară

Infecţia urinară este o afecţiune specifică în special femeilor, din cauza predispoziţiei anatomice, mai exact uretra (canalul prin care se elimină urina) este mai scurtă şi pot pătrunde bacterii uşor, favorizând astfel apariţia bolii. Bine este să recunoşti din timp care sunt semnele infecţiei urinare ca să poţi să o tratezi la indicaţia medicului.

Ce poate cauza infecţia urinară

Cel mai adesea, infecţiile urinare sunt cauzate de bacterii care pătrund la nivelul uretrei şi care provoacă o reacţie inflamatorie.

Infecţiile cu bacterii precum E.coli, Enterobacter sau Klebsiella pot favoriza adesea apariţia acestor neplăceri. De asemenea, bine de ştiut este că şi anumiţi factori pot creşte riscul de apariţie a infecţiilor urinare. Printre aceştia se numără igiena intimă deficitară, dar şi consumul unor cantităţi mai mici de lichide decât are nevoie organismul.

Simptomele bolii: senzaţia de presiune pelvină şi urinări dese

• Urinările dese (atât în timpul zilei, cât şi noaptea)
• Culoarea schimbată a urinei (este mai tulbure)
• Durerea şi usturimea la urinare sunt printre primele semne care arată că suferi de o infecţie urinară.

De asemenea, pot apărea:
• dureri în partea de jos a abdomenului
• senzaţia de presiune pelvină
• dificultăţi în a menţine urina
• În stadiile avansate ale bolii, este posibil să apară sânge în urină, febră, oboseală şi stare generală de rău.

Cum poţi trata infecţiile urinare

Indicat este să mergi la medic după apariţia primelor semne care arată că suferi de infecţie urinară. În urma discuţiei cu pacientului şi a unui sumar de urină, doctorul poate pune diagnosticul de infecţie urinară şi indică tratamentul corespunzător.

Pe lângă antibiotice, medicul mai poate recomanda şi alte tratamente care să ajute pe viitor la prevenirea altor episoade de boală, mai ales că riscul de recidivă este destul de ridicat.
În infecțiile urinare de tipul cistitelor necomplicate, se impune tratamentul medicamentos indicat de doctor precum si o hidratare abundentă care crește diureza și ajută la eliminarea prin urină a bacteriilor grăbind astfel vindecarea.

Cea mai eficientă soluție împotriva infecțiilor urinare este URIFAR

Urifar® conține un ingredient natural inovator D-manoza care este numărul unu în lume în prevenirea infecțiilor urinare.
• Bacteriile E. coli se prind de D-manoză, care este un zahăr natural, și se elimină împreună. D-manoza previne astfel prinderea bacteriilor de pereții vezicii urinare.
• Imediat, după 30 de minute, veți scăpa de senzația de arsură care însoțește infecția
• Previne depunerea bacteriilor pe pereții vezicii urinare
• Elimină bacteriile din organism
• Este un antibiotic natural
• Ameliorează simptomele infecției urinare

În concluzie, fii atentă la semnalele pe care ți le transmite corpul tău și nu neglija infecțiile urinare. Ele pot escalada în boli mult mai grave, așa că protejează-te, respectă regulile de igienă intimă și mergi la control periodic.

Și poți încerca și tu Urifar AICI!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa