Cum să faci Paștele fără stres? 10 sfaturi pentru un Paște fără bătăi de cap

Pastele fără stres

Paștele fără stres? Da, este posibil. Sărbătorile sunt un moment de bucurie, dar uneori cu toate pregările, ajungem în ziua cu pricina atât de obosite că nici nu mai simțim că ar fi vreo zi importantă. Spălăm, dereticăm, gătim, mergem la cumpărături și ne prinde sărbătoarea cu părul vâlvoi, leșinate pe o canapea. Știți imaginea. Iată ce puteți face ca să simțiți spiritul Paștilor fără să fiți epuizate!

Pregătiri minime

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

sau
Înscrie-te cu Facebook

Nu trebuie să aveți pe masă 10 aperitive, 3 feluri principale și 6 deserturi, pe care apoi, după câteva zile să le aruncați pentru că nu a avut cine să le mănânce. Este suficient să vopsiți câteva ouă, să faceți o friptură și un desert și masa este gata. Nu veți fi mai prejos dacă veți comanda preparate de la restaurant sau dacă apelați la alte persoane să gătească.

Așteptări mici

Nu faceți planuri mărețe! Bucurați-vă de ziua de Paște împreună cu cei dragi și atât. Sărbătorile sunt pentru familie și nimic mai mult.

Alegeți biserica potrivită

Nu trebuie să mergeți la o biserică cu renume unde se înghesuie toată lumea. Poate că un lăcaș de cult mai mic vă va oferi mai multă pace și liniște. În definitiv, de aceea mergeți în noaptea de Paște la biserică.

Ouăle de Paște

Nu vă mai stresați că cei mici mănâncă prea multă ciocolată. Până la urmă sunt 2-3 zile în care își fac de cap, iar apoi lucrurile se vor întoarce la normal.

Vânătoarea de ouă

Nu trebuie să elaborați planuri sofisticate, să faceți trasee complicate. Copiii se vor bucura pur și simplu de joc și de timpul petrecut împreună cu voi.

Tradiţii de Paşte de ieri şi azi

RecomandăriDecorațiuni

Este frumos să realizați voi decorațiunile de Paște, dar dacă acest lucru nu este posibil și cele din magazin sunt minunate. Până la urmă, nu participați la nicio competiție, ci doar vreți să aduceți în casă spiritul Paștilor.

Cozonacii și prăjiturile

Nu vei fi mai puțin gospodină dacă pui pe masă un cozonac cumpărat. Important este să verifici bine sursa pentru ca acesta să fie gustos. Limitează-te la ceea ce îți permite timpul să faci. Nu e cazul să dormi cu capul pe masa din bucătărie așteptând să se coacă cozonacii. Același lucru este valabil și pentru alte deserturi pe care ai vrea să le faci.

Mai puțină competiție

Știu, puteai să cumperi ouă de ciocolată mai frumoase și friptura putea să iasă mai altfel, iar vecina de la 3 a reușit să întoarcă toată casa pe dos ca să facă ordine și curățenie. Știi ceva? Este bine exact așa cum ai făcut tu!

Este primăvară!

Bucură-te alături de familie de soare, de natură! Primăvara trebuie să aducă optimism și voie bună, mai ales că puteți petrece mai mult timp împreună în aceste zile libere de Paște.

Evenimente speciale

În oraș de organizează tot felul de evenimente cu ocazia sărbătorilor de Paște și este un moment bun să te întâlnești cu prietenii și să vă distrați.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVocea ta. Dar pe părinții needucați cine îi educă?
Articolul următor8 obiceiuri benefice viitorului bebeluş înainte şi în timpul sarcinii
Sunt Cristina Călin. Jurnalist și blogger. Mama de fată și de băiat—în această ordine, cu aproape 6 ani diferență între ei. Soție. Suporter practicant al echipei Dinamo București. Îmi place să călătoresc. Implic copiii în aproape tot ce fac și de când sunt mamă, mai e jumătate de an și se fac 9 ani, am descoperit că pot să am răbdare, o calitate care zăcea latentă într-un colț al ființei mele. Acum 3 ani am învățat că dacă ai doi copii iubire nu se-mparte, ci se înmulțește. Timpul parcă e prea puțin și, cum spunea scriitorul meu preferat, parcă nu are răbdare cu noi, să ne savurăm în tihnă poveștile.