Cum să începi cu dreptul viața de părinte-5 sfaturi de la Mayim Baialik, expert parenting

Magda Popescu

”Cele mai importante daruri pe care le lăsăm copiilor noștri sunt devotamentul și timpul petrecut împreună”, spune Mayim Baialik, expert parenting. Chiar dacă foarte importante par susținerea financiară, grija și confortul, implicarea emoțională este baza construirii unei relații bune cu copiii. De aceea este nevoie de conștientizarea importanței primului an din viață alături de copil. Iată 5 sfaturi despre cum să începi viața de părinte conștient și echilibrat.

Niciodată nu vei mai avea șansa de a dărui copilului tău primii ani din viață. Lucrurile care își pun amprenta psihologică asupra lui, toate tiparele cu care ia contact, ritmul pe care și-l imprimă, sentimentele pe care le are înainte să poată vorbi, toate vor transforma copilul în persoana care va fi la 5 ani, la 10 ani, ba chiar la vârstă adultă.

Cum să începi viața de părinte conștient și echilibrat

Setează-ți așteptări realiste!

Este bine de știut că la începutul vieții de părinte nu vei mai reuși să faci lucrurile pe care le făceai înainte în decurs de o zi. Altele vor fi prioritățile și ce este cel mai important este ca tu să ai așteptări realiste de la tine și de la partenerul tău. Va trece mult timp până să revii la ritmul de dinainte de naștere, așa că ar fi bine să accepți noul stil de viață ușor și să-l integrezi în noua viață. Si citește despre cum să începi viața de părinte conștient și echilibrat.

Puteți descoperi multe modalități eficiente de a comunica și relaționa cu cei mici din colecția de parenting a editurii noastre ZYX Books  Cărțile care au revoluționat parentingul.

Etapa primului an va trece, nu va fi mereu așa de greu!

Și cât de bine e să auzi frecvent această frază! Pentru că tendința este de învinovățire, de strigăt de ajutor sau de fugă. Dar este doar o etapă, una frumoasă, care va trece. Nu te vei simți veșnic obosită, veșnic împovărată și ”legată de mâini”. Nu lupta cu valurile, mai bine încearcă să le percepi ca pe o îmbrățișare.

Învață să le surâzi persoanelor curioase și intrigante!

Când ai un copil afli cel mai bine cât de curioși și intriganți pot fi unii oameni. Fiecare are câte o părere despre ceea ce faci, nimic nu îi mulțumește, toți sunt experți în creșterea copiilor. Iar părerea altora pot dezechilibra armonia într-o familie în care abia ce a sosit un copil. Învață să le zâmbești, să inspiri adânc și să ocolești cu tact ”bunele lor intenții”. Tu știi cel mai bine ce nevoi are copilul tău. Tu ești autoritatea supremă când vine vorba de copilul tău.

Ai răbdare cu tine!

După naștere organismul își reia ritmul propriu în câteva luni. Ai răbdare cu el, nu forța recuperarea și nici adaptarea la noua viață. În primele zile sau uneori chiar luni de la venirea pe lume a copilului ai nevoie de liniște și focusare pe nevoile celui mic. De aceea este important să înveți pe îndelete să iubești minunea care a apărut în viața voastră.

A avea un copil este minunat și înspăimântător în același timp!

Și este foarte important să conștientizezi asta! Din multe puncte de vedere te vei simți și tu ca un bebeluș. Viața așa cum o știai a luat sfârșit și nu e tocmai ca o excursie în Hawaii. Fii blândă cu tine și oferă-ți timp. Permite-i perioadei de adaptare să facă minuni.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa