6 obiceiuri ale părinților care le afectează sănătatea

Cristina Călin, redactor
obiceiuri ale părinților

Cu toții avem o plăcere vinovată sau o activitate despre care știm că nu e tocmai bună, dar pe care continuăm să o facem tocmai pentru că ne relaxează. Sunt obiceiuri ale părinților care ne ajută să trecem cu bine peste zilele mai grele. Nu este nimic greșit în a avea un obicei considerat prost, dacă acesta nu ne afectează sănătatea. Odată ce devenim părinți, renunțăm la majoritatea acestor plăceri. Problema este că apar în viața noastră alte obiceiuri despre care nu realizăm că ne pot chiar pune viața în pericol. Nu sunt activități periculoase, ci acțiuni pe care le facem zilnic, dar care ne fac rău fizic și psihic.

Dacă ne uităm în urmă la perioada de dinainte de a fi părinți, găsim o mulțime de lucruri nesigure pe care le făceam. Fie că fumam sau consumam prea mult alcool, dormeam prea puțin, mâncam când apucam. La unele dintre ele nu am renunțat nici după nașterea copilului, dar nu mai au nicio legătură cu petrecerile. Nici măcar nu le asociem cu viața de părinți și nu ne dăm seama cât de rău ne fac potrivit romper.com. Iată 6 obiceiuri ale părinților care afectează sănătatea.

Nu dormim suficient

Indiferent de vârsta pe care o are copilul, renunțăm la somn în detrimentul treburilor gospodărești sau pentru a mai termina ceva de lucru pentru la birou. Potrivit unui studiu publicat de Divizia de Somnologie din Cadrul Harvard Medical School, dacă dormim mai puțin de 6 ore pe noapte putem ajunge chiar să murim pentru că în timp apar bolile de inimă sau diabetul. Ar fi mai bine să ignorăm orice altă treabă și să profităm de orele de somn de prânz ale copilului.

Mâncăm prostii

Dacă trecem pe la fast food o dată pe lună nu este un capăt de lume. Problema este că mulți părinți o fac mult mai des și atunci sănătatea noastră va avea de suferit. Potrivit Reader’s Digest, grăsimile trans din produsele de tip fast food cresc colesterolul rău, ceea ce, în timp, ne afectează sănătatea sistemului cardiovascular. Ar fi mai sănătos să alegem niște fructe atunci când avem poftă de ceva bun.

Obiceiuri ale părinților din cauza cărora suferă organismul

Sărim peste micul dejun

Diminețile de părinți pot fi adevărate lecții de disciplină militară, mai ales dacă familia are mai mulți membrii. Este de înțeles că mamele, de obicei, sar peste micul dejun din dorința de a-i pregăti pe toți de plecare. Totuși, din această cauză organismul are de suferit, pentru că are nevoie de energie pentru a începe o nouă zi. Este indicat să pregătim ceva de mâncare, chiar vom apuca să ne hrănim de-abia după ce ieșim din casă.

Stăm prea mult la televizor

Uneori, de prea multă oboseală, nu avem chef să facem prea multe și rămânem blocați în canapea uitându-ne la televizor. Potrivit Readers Digest cei care petrec mai mult de două ore în fața televizorului au tendința de a mânca mai mult. De cele mai multe ori aleg să consume numai junk food, bogate în zahăr și grăsimi, care provoacă o mulțime de probleme de sănătate. Aceste obiceiuri ale părinților pot fi înlocuite cu plimbări în aer liber sau pur și simplu cu o alte activități împreună cu copiii.

Dezinfectăm totul

În ultimii ani, dezinfectanții fac parte din trusele obișnuite ale tuturor mamelor. Există șervețele, sprayuri, geluri și tot felul de astfel de produse pe care le folosim de fiecare dată când copilul nostru pare murdar. Potrivit medicilor, o utilizare atât de intensă nu face decât să le dea celor mici o sensibilitatea și mai mare la tot felul de germeni.

Ne lăsăm pe ultimul plan

De câte ori nu ați plecat să vă cumpărați o pereche de pantofi și v-ați întors cu tot felul de pungi și pungulițe pline de tricouri cu Spiderman sau Elsa? Ați înțeles ideea. Copiii sunt mereu pe primul locul în topul priorităților noastre și de aceea aproape că uităm să ne relaxăm, ceea ce ne poate trimite pe fotoliul psihologului sau mai rău, în cabinetul unui psihiatru.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa