Studiu: Tată implicat, copii fericiți

tată-implicat

Tații care au încredere în capacitățile lor de părinți vor avea copii fericiți, fără probleme de comportament, potrivit unui studiu citat de bbc.com.

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

sau
Înscrie-te cu Facebook

Cum să crești un copil de încredere

Oameni de știință de la Universitatea Oxford au realizat o amplă cercetare cu privire la importanța atitudinii pe care tatăl o are din momentul în care i se naște copilul. Aceasta are o influență foarte mare asupra comportamentului copiilor, în sensul că aceștia își vor asuma mai ușor responsabilități și vor participa la treburile gospodărești dacă tatăl nu este stresat. Cercetătorii spun că un tată încrezător are o legătură mult mai strânsă cu cei mici și se atașează și mai mult de partenera sa atunci când cei doi devin părinți.

La cercetare au participat peste 10.000 de copii care trăiesc atât cu mamele, cât și cu tații lor. Ei au fost studiați de la vârsta de 8 luni până la 11 ani. Părinții au trebuit să răspundă la un chestionar care cuprindea întrebări legate de atitudinea față de parenting, timpul petrecut cu copiii, dezvoltarea și comportamentul copiilor.

Încrederea în cuplu, ingredientul nelipsit din relaţiile trainice

RecomandăriAtitudinea tatălui contează

Studiul publicat conchide: ”Rezultatele cercetării arată că sunt aspecte de ordin psihologic și emoțional în ceea ce privește implicarea paternă în copilăria timpurie care sunt influențe mult mai puternice decât timpul efectiv pe care tatăl îl petrece în compania copilului sau decât modul în care se implică în treburile casei.” Mult mai important este modul în care tații se percep pe ei ca părinți, felul în care își iau în serios noul rol decât implicarea directă. Încrederea pe care o au în ei înșiși se va traduce mai târziu în copii cu un comportament pozitiv.

7 sfaturi care te ajută să îți menții copilul fericit

Un tată implicat influențează pozitiv copiii pentru că sprijină mamele în îngrijirea lor, iar dacă mamele sunt fericite și cei mici sunt mulţumiţi. De asemenea, riscul de depresie post-natală este mult mai mic la femeile ale căror soți și-au luat rolul de tată în serios, cu încredere și optimism. Atmosfera din aceste familii a fost una relaxată, iar copiii au crescut într-un mediu sănătos, ceea ce a însemnat dezvoltarea unui comportament pozitiv.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCât durează un concediu de creștere a copilului în alte ţări şi de ce sunt româncele privilegiate?
Articolul următorCum vorbești cu copiii despre fumat
Sunt Cristina Călin. Jurnalist și blogger. Mama de fată și de băiat—în această ordine, cu aproape 6 ani diferență între ei. Soție. Suporter practicant al echipei Dinamo București. Îmi place să călătoresc. Implic copiii în aproape tot ce fac și de când sunt mamă, mai e jumătate de an și se fac 9 ani, am descoperit că pot să am răbdare, o calitate care zăcea latentă într-un colț al ființei mele. Acum 3 ani am învățat că dacă ai doi copii iubire nu se-mparte, ci se înmulțește. Timpul parcă e prea puțin și, cum spunea scriitorul meu preferat, parcă nu are răbdare cu noi, să ne savurăm în tihnă poveștile.