Faceți cunoștință cu armata secretă a unei mame!

Ruxandra Rusan
armata secreta a unei mame

Am cumpărat de-a lungul timpului o groază de obiecte electrocasnice inutile. Dar să uităm de ele. Iată topul celor fără de care viața mea ar fi mult mai grea.

Sunt acele câteva lucruri pe care, dacă s-ar strica, le-aș plânge intens și scurt. Scurt pentru că aș fi mult prea ocupată să le înlocuiesc. Mă ajută, preiau de pe umerii mei treabă și ajung să le consider aliați. Dacă nu mi-ar fi rușine să recunosc asta public, aș spune chiar că unele au nume. Dar nu spun.

Dacă tot vorbim de armata secretă a unei mame, îți recomandăm un punct forte în orice gospodărie: Grădina de la fereastra mea

Membru de onoare în armata mea secretă: mașina de spălat

Slavă celui care a inventat-o! Iubesc huruitul ei, mirosul de balsam, de detergent, butoanele, hubloul. Am cumpărat una cu funcție de uscare, dar nu prea știu ce să spun despre asta. Șifonează destul de tare hainele, șifonează rezonabil dacă lași doar câteva. Un cearceaf de plapumă, o bluză, câteva șosete. Însă ciclul de uscare durează cam mult, cu consum cam mare și asta mă cam face să prefer clasicul uscător de rufe. Îmi folosește când spăl pilote sau perne pentru că ele nu se șifonează, în schimb temperatura mare ucide acarienii, bacteriile și ies cu miros de nou. Aș fi ales un uscător de sine stătător, însă e mare cât o mașină de spălat și nu am spațiu pentru el.

Mașina de spălat vase. Mai are nvoie de prezentare?

Am ezitat mult înainte să o iau, acum nu știu ce m-aș face fără ea. Durează ceva până înveți câte vase să pui în ea, cum să le așezi, ce detergent să alegi. Dar când găsești formula magică, se întâmplă minuni. Vasele ies sclipitoare, curate, fierbinți și e ca și cum aș avea în bucătărie o prietenă care preia vasele în timp ce eu mă pot ocupa de altele. Pentru că am ales un model mediu, încorporabil, o pornesc zilnic. Probabil un model mai mare ar fi suficient să fie pornit la două zile – asta într-o familie de trei persoane, unde se ia prânzul zilnic. Nu am simțit foarte tare creșterea la factura de curent electric, aș spune că faptul că economisești la factura de apă face lucrurile să fie oarecum tanda pe manda, minus efortul de a spăla vase, plus vase foarte, foarte curate.

Food-processor-ul, fără de care armata mea nu ar fi întreagă

Este un pic diferit de robotul clasic, în sensul că este mai redus ca dimensuni, dar face cam de toate. Toacă, rade, amestecă, blendează, bate spume, creme, face smoothie-uri. Reduce timpul de gătit semnificativ, iar să toci o varză mare durează, cu totul, vreo două minute. Am ales unul cu vas destul de mare, ca să fie practic și cu un motor 1000 de W. Adică destul de puternic, astfel încât să facă față inclusiv bananelor congelate sau cuburilor de gheață. E fenomenal să faci chiftele, de exemplu, dintr-o bucată de carne întreagă pe care o tai grosier, o arunci în vas cu niște ceapă și ce mai vrei tu, apeși un buton și tadaaaaam, ai chiftele!

Peria rotativă, mmm!

Are deja cinci ani și ne iubim ca-n prima zi. Pe părul meu care nu e nici drept, nici ondulat, mult și rebel, l-a pus la punct după vreo două încercări. Arăt de parcă aș fi fost la coafor după ce o folosesc și m-a făcut să nu mă mai tund periuță. O investiție care și-a scos banii cu vârf și-ndesat și pe care o ador! Am împrumutat-o și prietenei mele care are părul lipsit de volum, funcționează și pe pletele ei pe care le convinge să prindă mai multă viață. Odată ce înveți s-o mânuiești, ieși din baie ca din salonul de frumusețe, iar operațiunea nu durează mai mult de 10 minute pe un păr lung.

Aspiratorul fără sac. Îl iubesc!

Adică aspiratorul care are un recipiect de plastic în loc de sac și pe care îl poți spăla după fiecare utilizare ca să eviți mirosul neplăcut pe care îl mai emană uneori aspiratoarele. Ce-i drept, eu îl spăl cam o dată la patru, cinci folosiri. Însă e o diferență ca de la cer la pământ față de vechiul aspirator cu sac textil pe care îl aveam. Și el este vedetă în casă și nu îmi pare rău că l-am cumpărat. Are filtre care se pot spăla, de asemenea. Din când în când, le poți înlocui chiar cu unele nou nouțe, iar dacă vreau să miroasă mai frumos decât neutru, arunc în vasul de colectare a mizeriei o dischetă pe care picur ulei esențial.

Acesta este topul electrocasnicelor care chiar mi-au făcut viața mai ușoară. Tu ce aparate ai prin casă și simți că n-ai putea supraviețui fără ele?

Citește și: Mică istorie a celor mai importante obiecte pentru o familie

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a nu pierde cele mai interesante articole pe care le publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa