Interviu „Mame la dublu”: cele mai grele trei întrebări pe care le-ai pune unei mămici

Să fii mamă nu-i întotdeauna ușor. Unele lucruri le înveți mai repede, iar altele par fără rezolvare. Și ce facem atunci când avem probleme? Cerem ajutorul cuiva care ne înțelege, care a trecut prin ce trecem noi și care, poate, a avut aceleași frământări. Iar, pentru astfel de lucruri, ne putem baza pe comunitatea de mămici din jurul nostru, fie formată din cercul de mămici-prietene, fie din mămici de pe grupurile online ale rețelelor de socializare.

În continuare, te invităm să citești un interviu mai special unde nu noi am pus întrebările. Se numește „Mame la dublu” pentru că protagonistele, cele două mămici, își pun una alteia câte trei întrebări ce privesc dificultățile cu care se confruntă în acest moment.

Cele două mame au aceeași vârstă și fiecare câte doi copii: băiețel și fetiță.

  • Corina, 27 ani, mămica unui băiețel de 6 ani și a unei fetițe de un an și o lună
  • Maria, 27 ani, mămica unui băiețel de 6 ani și a unei fetițe de o lună

Întrebările Corinei pentru Maria:

1. Fiind mămică de doi copii, cum îți faci timp de viața intimă? Primii ani ai copilului sunt obositori – treziri multe, oboseală, așadar cum reușești să fi și soție?

Încă nu am trecut la „acțiune”, dar sper să nu fie niciun fel de impediment. Soțul se cam trezește de fiecare dată când alăptez pe seară, așa că sper și cred că vom avea timp și de noi doi. Cel mare are camera lui, iar cea mică are un pătuț confortabil, așa că patul matrimonial este doar al nostru.

2. Cât de greu îți e să nu faci diferență între copii, să acorzi celui mare atenția de dinainte de sarcina a doua?

Off… momentan e bine, „zic eu”, cel mare chiar îmi cere un moment de „respiro”. Am mare noroc că fetița este cumințică și pot să mă ocup de el atât cât este necesar. Iar în ceea ce privește dragostea dintre noi, încerc să îl implic pe cel mare în momentele de tandrețe dintre noi, fetele – îl las să o țină în brațe „ca să dea aerul afară”, îi fac poze și cu el atunci când ne surprinde în vreo sesiune foto, îl las să se joace cu jucărelele în capul ei, deși pe mine mă cam deranjează.

3. Cum le răspunzi domnilor care poate te întreabă – ai născut, acum de ce nu slăbești?

Eu nu i-aș numi chiar domni pe cei care pun problema astfel, dar în fine, cred că le-aș spune că soțul meu mă preferă așa. Eu nu prea am ieșit după a doua sarcină afară și, spre norocul meu, burta e chiar OK. Referitor la kilograme, sunt la fel ca înainte de a rămâne însărcinată, nu am luat decât un număr mai mare la pantaloni.

colaj 3

 

Întrebările Mariei pentru Corina:

1. Cum ai reușit să o ferești pe cea mică de răceli, având contact des cel mare cu mediul de afară, fiind la școală și luând contact direct cu microbii de la alți copii?

Alisia are o imunitate crescută datorită faptului că o alăptez. Faptul că îi curge nasul uneori nu mă îngrijorează, e ceva normal.

2. Cum ai făcut ca cel mare să nu se simtă dat la o parte de voi, părinții?

La asta lucrăm, îi explicăm mereu că și el a fost mic și a avut toată atenția noastră, dar acum trebuie să ii dăm ei atenție mai multă, pentru că este mai micuță și firavă. Când o culc pe fetiță, merg la el în cameră și mă ocup de teme cu el. Când sunt treji amândoi, acum că e fetița mai mare, se joacă împreună – cât timp a fost micuță a trebuit să mă prostesc un pic și cu el, să îl alint mai mult.

3. Când ai scos-o prima oară pe cea mică afară?

Prima oară în balcon, încă din prima zi de când am adus-o de la spital, câte 5 minute, după care, la o săptămână, am avut prima plimbare în cărucior, pe un ger… indiferent de vreme am ieșit afară, fapt ce ne-a călit. Asta e unul dintre motive pentru care nu ne e frică de răceală.

Așadar, care sunt cele mai grele trei întrebări pe care le-ai pune și tu unei mămici? Așteptăm ideile tale mai jos, în secțiunea de comentarii, sau direct pe pagina de Facebook.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație