Copiii până la 7 ani ar putea fi scoși de la întreținere

TOTUL DESPRE MAME

Copiii cu vârsta mai mică de șapte ani ar putea fi eliminați din rândul persoanelor pentru care se plătesc cheltuieli de întreținere, iar pentru cei de până la 14 ani, cheltuielile de întreținere s-ar putea reduce. Aceste măsuri apar într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere, scrie avocat.net.

Cheltuielile legate de întreținerea locuinței s-ar putea reduce pentru anumite categorii de părinți, conform unei Propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Proiectul normativ a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, iar pentru a se aplica, acesta are nevoie de aprobarea parlamentarilor, de semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial.

Concret, copiii cu vârsta de până la șapte ani ar putea fi eliminați din calculul cheltuielilor aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate prin intermediul asociației de proprietari, adică ar putea fi excluși din calculul întreținerii. Exceptarea de la plata întreținerii va putea fi făcută doar cu acordul asociației de proprietari. În prezent, doar copiii de până la trei ani pot fi exceptați de la plata întreținerii.

Acordul asociației de proprietari, necesar

O altă măsură prezentă în proiectul de act normativ este legată de posibilitatea ca, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între șapte și 14 ani, cheltuielile de întreținere să fie reduse cu 50%, dar doar în cazul în care asociația de proprietari stabilește acest lucru.

Pe lângă cele două măsuri menționate anterior, documentul mai propune ca zidurile dintre apartamente sau spațiile alăturate și care nu fac parte din structura de rezistență să poată fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau spațiilor respective și pe baza unei declarații pe propria răspundere, avizată de asociația de proprietari și transmisă autorităților publice locale. Legislația actuală prevede ca această reamplasare a pereților să se facă doar pe baza autorizației de modificare a construcției, eliberată de autoritatea publică locală și cu înștiințarea asociației.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

Acest text a fost preluat cu acordul avocat.net.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa