Cu ce lapte înlocuim laptele matern?

TOTUL DESPRE MAME


Una dintre cele mai frecvente urări pe care le primim în viaţă e să avem sănătate că e mai bună decât toate. Într-adevăr starea fizică a copiilor noştri trebuie să fie o prioritate şi toate mamele ştiu că nimic nu se compară cu un copil sănătos. Multe dintre noi investim mult timp şi resurse pentru a-l păstra pe cel mic într-o formă bună. Dar sănătatea celui mic necesită şi multă informare, pe care mamele nu au mereu timp s-o asimileze. Împreună cu pediatrul Liliana Calapod vom răspunde întrebărilor voastre legate de sănătatea celui mic.

Pentru mai multe informații, citește cartea: GHIDUL PENTRU ALĂPTARE AL DOCTORULUI JACK NEWMAN – Informații complete pentru mame şi specialişti

Întrebările ediţiei:

1. Am un copil de 1 an şi 6 luni, a avut la naştere o greutate de 3000g şi apgar 8. La vârsta aceasta are 12 kg, o lipsă de calciu şi câteva semne de rahitist: transpiraţii,apariţia târzie a dentiţiei, fontanela la naştere a fost punctiformă. Refuză iaurtul, primeşte cu dificultate brânza proaspătă, este foarte agitat, nervos şi uneori la nervi se dă cu capul de perete. Spune câteva cuvinte, vreo 6, dar nu poate să se exprime. Încă de la naştere nu dormim noaptea, iar ziua o oră, cel mult două. Ce este de făcut în acest caz. Este nevoie de consult neuropsihiatric?
2. Bună ziua, fetiţa mea are 5 luni şi încă nu i-a copt vaccinul făcut în maternitate,este normal? Ce este de făcut în caz că nu coace şi cât să mai aştept?
3. Am un băieţel de 7 luni şi încă îl alăptez la sân, dar am început şi diversificarea în urmă cu 2 luni. Ce lapte e recomandat să folosesc atunci când nu-i voi mai da lapte la sân?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa