Vocea ta. Să înfăptuiți tot ce-i mai frumos în noul an!!!

Elena Stefan

În primele zile ale anului 2016  auzeam în stânga și-n dreapta,….,, Să-ți aducă noul an….”

Într-o clipă de ,,luciditate”, de parcă abia deschideam ochii în fața realității, mi-am lipit nasul de fereastra rece privind zăpada așternută și dădeam play tuturor urărilor constatând că totul stă doar în puterea noastră, a fiecăruia.

Admiram beculețe viu colorate și copiii care-și cărau singuri zăpadă din nămeți pentru a-și repara derdelușul.

Cu imaginile magice pe retină, memoria fugea în trecut, însoțită de parfumul bradului. Revedeam multe bucurii ale copilăriei, ale tinereții, maturității…în concluzie, bucurii care s-au bulucit cu reprezentații reînnoite, lăsându-mă să înțeleg faptul că împlinirea venea din  momentele pe care eu le inițiam, le visam pas cu pas, le construiam și făuream.

Tot ceea ce era făcut de mine, era incomparabil mai dulce, mai îmbucurător și mă ajuta să urc o treaptă în viață.

Într-un articol precedent am spus că am ales sa fiu o mamă prezentă, nu doar creatoare. Mi-am dorit cu toată ființa mea să petrec fiecare moment cu pruncul meu, să notez fiecare etapă, să fiu lângă miracolul meu de fiecare dată.

OK..mi-am întors privirea spre cameră. După niscaiva meditație și evaluarea situației mele, lucrurile se prezentau în felul următor: aveam un miracol de copil alături de care am ales să-mi petrec viața, dorința de-a mai aduce ceva nou și benefic în viața mea și eram determinată să schimb urarea…să-ți aducă noul an…am decis să aduc eu noului an evenimente plăcute.

Așadar…ce puteam să fac pentru a îmbina utilul cu plăcutul? Am evaluat și reevaluat opțiunile…

Am deschis laptopul cu puiul în brațe și i-am șoptit: ,, Hai să facem ceva frumos împreună. Vrei?”

Am deschis folderul în care se adunaseră câteva idei…mă gândeam că puteau fi mai multe rânduri…dar într-un exces de zel, la o curățenie de primăvară, două agende și-au găsit loc de odihnă la ghenă.

M-am cufundat în gânduri, în idealurile mele de odinioară…ei și ce-am găsit pe la șaisprezece ani? Visam să fiu autoare. Am revenit din trecut, am ordonat rândurile-n pagină și…nu le-am trimis eu la editură? Le-am trimis.

Să vedem ce-am adus eu nou și bun noului an…

Prima carte,  ,, Așa am fost eu”,  a fost lansată la Bookfest în iunie 2016. Este o carte de proză scurtă, iar recenzia primită mi se pare de excepție.

A doua carte, ,, Poveștile micuței RA”, a fost lansată la Gaudeamus în noiembrie 2016. Este o carte pentru copii. Ra mi-a dat ideea unor ilustrații care pot fi colorate, iar eu am înregistrat o poveste. Când mămicile sunt ocupate...trebuie doar să dea un play.
Până la urmă, noul an mi-a adus timp…timp pe care l-am valorificat așa cum am putut mai frumos și mai util. Ziua, mamă, iar noaptea, autoare.

Să înfăptuiți tot ce-i mai frumos în noul an!!!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație