SECȚIUNE SUSȚINUTĂ DE

Bucuraţi-vă azi de copiii voştri! Nu lăsați iubirea pentru mâine, când ei vor fi deja departe de voi

Nici nu li se taie bine cordonul ombilical și îi aruncăm în viață ca și când am fi născut direct oameni mari, și nu ființe mici și fragile care nu cunosc nici aerul, nici lumina.

Tantrumul, o invenție a parentingului de azi? De ce nu făceau copiii crize „pe vremea noastră”?

Tantrumul și parentingul modern: există o legătură de cauzalitate între ele? Cum se face că bunicii jură că nu s-au confruntat cu așa ceva?

„După 15 ani de căsătorie, un copil și un divorț, mi-am făcut iubit cu 12 ani mai tânăr”

Timp de un an, cei doi s-au întâlnit pe ascuns, iar prietenii și rudele au aflat de relația lor după ce ea a rămas însărcinată.

De ce nu mai fac azi copii cei din generația milenialilor? „Amână intrarea în viața de adult și responsabilitățile aferente”

Acești tineri se matuzează lent, pentru că au fost crescuți la adăpost de orice probleme. Nu i-a pregătit nimeni să poată supraviețui ca adulți în lumea de azi, așa că fac ceea ce făceau în copilărie și adolescență: merg pe gratificare imediată.

”Disciplină Pozitivă”, alegerea părinților care nu cred în pedepse

La ce e bună disciplina pozitivă? E pentru cei care vor să aibă un copil care cooperează, dar nu cred în pedepse și recompense. Disciplina pozitivă este alegerea celor care s-au convins ca nici a

Terapie la tine acasă, cu Dr. Laura Markham. ,,Este ca și cum ai avea-o pe Dr. Laura Markham lângă tine, pe canapea”

Conflictul face parte din fiecare relație umană și toți părinții se supără uneori pe copiii lor. Dar, atunci când permitem furiei și fricii să pună stăpânire pe creierul rațional, intrăm în starea de «luptă, fugi sau îngheață», iar copilul nostru pare, dintr‑odată, un dușman.

Copiii controlați în exces de părinți riscă să se îmbolnăvească. Ce boli pot face micuții

Părinții care își controlează în exces copiii ajung să aibă mai puțin control asupra lor. Și mai grav, micuții sunt predispuși la boli de nutriție și tulburări mintale.

Cum să nu mai țipi la copil – tehnicile psihologului Laura Markham

Țipăm la copii din cauza frustrărilor și a problemelor acumulate, iar reacțiile noastre îi sperie și îi fac să se simtă nesiguri. Există, însă, soluții.

Corina lucrează de mai bine de zece alături de părinți și copiii lor. Mamă a doi băieți adolescenți, alături de practica de cabinet, Corina coordonează programe direct pentru adolescenți, dar și pentru părinții lor. Programele au ca scop înțelegerea transformărilor vârstei, conștientizarea propriilor trăiri și descoperirea de resurse pentru a crește armonios și în contact cu propriile valori și nevoi. Pe Corina Dobre o găsiți și pe blogul ei

Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate. Puteți citi mai multe despre Dr. Andreas Vythoulkas AICI

Dr. Bogdan Pascu este medic specialist Endocrinologie Pediatrică, având competență de Ecografie Endocrină. A acumulat o vastă experiență în tulburări de creștere, obezitatea infantilă, patologii pediatrice pituitară, tiroidiană și suprarenală, tulburări ale pubertății.  Dr. Pascu este parte a unei echipe interdisciplinare Endocrinologie, Pediatrie, Genetica, Neurologie, Dermatologie, Psihiatrie și poate fi găsit la INSMC Alessandrescu Rusescu.

Dr. Codruța Popa este medic primar neonatolog și medic specialist pediatru, profesând în prezent în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. A urmat cursuri de resuscitare și reanimare infantilă și este membru al Societății de Neonatologie din România. Se află alături de micii pacienți de aproape 20 de ani, având o vastă experiență cu toate categoriile de vârstă, de la prematuri și până la adolescenți.

Dr. Mihaela Leventer este medic primar dermatolog, doctor în medicină și fondatorul clinicii de dermatologie Dr. Leventer Centre. Dr. Leventer este medic de 37 de ani și dermatolog din 1988. Din 2007, Dr. Leventer este supraspecializată în chirurgia tumorilor de piele prin microchirurgia Mohs.

Dr. Monica Zeleniuc este medic specialist Genetică Medicală și Doctor în Științe Medicale. Din anul 2012 este asistent universitar în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, Disciplina de Genetică, iar din anul 2014  predă  în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, Disciplina de Genetică Medicală. Dr. Monica Zeleniuc conduce Departamentul de Citogenetică în cadrul laboratorului de teste genetice Personal Genetics

Oana Moraru este profesor, consultant educațional și fondator al Școlii Helikon. Susține conferințe pe teme de educație, organizează ateliere de evaluare pentru preșcolari și școlari, precum și cursuri de formare pentru cadrele didactice. Detalii despre Oana Moraru și acțiunile ei găsiți pe www.voceaparintilor.ro.