SECȚIUNE SUSȚINUTĂ DE

„O generație ca cea a anilor ‘70-‘80 nu se va mai naște vreodată. Mi-e dor de farmecul acelor vremuri”

Ce-aș fi fost eu azi fără toate minunile astea trăite în anii copilăriei? Cum aș mai fi știut eu să descifrez cântecele greierilor și să găsesc frumusețe în orăcăiala broaștelor de pe lac? Cum aș fi simțit muzica dacă n-o auzeam prima oară la caseta pe care o derulam cu creionul?

Cum se calculează pensia în România: cele mai comune tipuri și cine are dreptul la ele

Vă rugăm să parcurgeți acest articol despre cum se calculează pensia, cu rol informativ, cu precizarea ca legislația în vigoare la data publicarii articolului poate fi modificata sau actualizată în timp și ca acest articol

Bucuraţi-vă azi de copiii voştri! Nu lăsați iubirea pentru mâine, când ei vor fi deja departe de voi

Nici nu li se taie bine cordonul ombilical și îi aruncăm în viață ca și când am fi născut direct oameni mari, și nu ființe mici și fragile care nu cunosc nici aerul, nici lumina.

Tantrumul, o invenție a parentingului de azi? De ce nu făceau copiii crize „pe vremea noastră”?

Tantrumul și parentingul modern: există o legătură de cauzalitate între ele? Cum se face că bunicii jură că nu s-au confruntat cu așa ceva?

Ce să faci cu copiii în vacanța de Paște 2024. Idei de activități în București și împrejurimi

Paștele este prilej de a strânge familia aproape și de a petrece împreună. Dincolo de obiceiurile și tradițiile specifice, vă propunem o listă de locuri în aer liber și nu numai unde puteți merge cu cei mici.

Tabere pentru copii în vara 2024. Ghid complet pentru părinți

Tabăra reprezintă o experiență plină de emoții diverse, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Cu gândul la planul perfect pentru o aventură de neuitat, am alcătuit acest ghid cu informații și tabere organizate în vara 2024.

Trasee montane pentru copii – care sunt cele mai bune și ce trebuie să știi înainte de a pleca la drum

Există trasee montane pentru copii în țara noastră recomandate doar vara, dar, în articolul nostru vei găsi și recomandări accesibile oricărui anotimp. În plus te ajutăm să înțelegi principalele reguli de călătorie cu copii pe munte și cum îi poți motiva pe cei mici să te însoțească în această frumoasă aventură.

Unde ieșim cu copiii în București în weekendul 13-14 aprilie. Evenimente în aer liber

Autoritățile publice și instituțiile private se întrec în a le oferi părinților și copiilor bucureșteni activități și evenimente în weekendul 13-14 aprilie.

Corina lucrează de mai bine de zece alături de părinți și copiii lor. Mamă a doi băieți adolescenți, alături de practica de cabinet, Corina coordonează programe direct pentru adolescenți, dar și pentru părinții lor. Programele au ca scop înțelegerea transformărilor vârstei, conștientizarea propriilor trăiri și descoperirea de resurse pentru a crește armonios și în contact cu propriile valori și nevoi. Pe Corina Dobre o găsiți și pe blogul ei

Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate. Puteți citi mai multe despre Dr. Andreas Vythoulkas AICI

Dr. Bogdan Pascu este medic specialist Endocrinologie Pediatrică, având competență de Ecografie Endocrină. A acumulat o vastă experiență în tulburări de creștere, obezitatea infantilă, patologii pediatrice pituitară, tiroidiană și suprarenală, tulburări ale pubertății.  Dr. Pascu este parte a unei echipe interdisciplinare Endocrinologie, Pediatrie, Genetica, Neurologie, Dermatologie, Psihiatrie și poate fi găsit la INSMC Alessandrescu Rusescu.

Dr. Codruța Popa este medic primar neonatolog și medic specialist pediatru, profesând în prezent în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. A urmat cursuri de resuscitare și reanimare infantilă și este membru al Societății de Neonatologie din România. Se află alături de micii pacienți de aproape 20 de ani, având o vastă experiență cu toate categoriile de vârstă, de la prematuri și până la adolescenți.

Dr. Mihaela Leventer este medic primar dermatolog, doctor în medicină și fondatorul clinicii de dermatologie Dr. Leventer Centre. Dr. Leventer este medic de 37 de ani și dermatolog din 1988. Din 2007, Dr. Leventer este supraspecializată în chirurgia tumorilor de piele prin microchirurgia Mohs.

Dr. Monica Zeleniuc este medic specialist Genetică Medicală și Doctor în Științe Medicale. Din anul 2012 este asistent universitar în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, Disciplina de Genetică, iar din anul 2014  predă  în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, Disciplina de Genetică Medicală. Dr. Monica Zeleniuc conduce Departamentul de Citogenetică în cadrul laboratorului de teste genetice Personal Genetics

Oana Moraru este profesor, consultant educațional și fondator al Școlii Helikon. Susține conferințe pe teme de educație, organizează ateliere de evaluare pentru preșcolari și școlari, precum și cursuri de formare pentru cadrele didactice. Detalii despre Oana Moraru și acțiunile ei găsiți pe www.voceaparintilor.ro.