Bucureştiul găzduieşte Conferinţa europeană pentru alăptare

Raluca Dumitrică
Conferinta europeana pentru alaptare | Totul despre mame
Conferinta europeana pentru alaptare, la Bucureşti

Timp de două zile, capitala va fi gazda acestui eveniment despre alăptare

Conferinta europeana pentru alaptare | Totul despre mame
Conferinta europeana pentru alaptare, la Bucureşti

Academy of Breastfeeding Medicine (ABM), forum internațional de elită, alcătuit din cei mai mari specialişti şi cercetători în lacțatie şi alăptare din întreaga lume, se va reuni la Bucuresti în zilele de 11 și 12 octombrie, pentru a susține cea de-a cincea ediție a Conferintei Europene pentru Alăptare, un eveniment de o reală amploare si care va avea loc la Hotel Caro din capitală.

Conferințele ABM se desfăşoară o dată la 2 ani în Europa, iar în acest an au loc la noi în țară prin intermediul Asociației ProMAMA si al Soranei Mureşan, Consultant în Alăptare Certificat Internațional şi preşedintele acestei asociatii.

Specialiștii în domeniu sunt așteptați la eveniment

Conferința se adresează specialiştilor care îşi doresc să îşi îmbunătățească cunoştințele despre alăptare pentru a putea oferi informații corecte şi sprijin proaspetei familii – medici de familie, pediatri, neonatologi, moaşe, asistente medicale, consultanți în alăptare (IBCLC), educatori prenatali etc. Vorbitorii şi participanții la eveniment vor fi persoane din diferite țări (România, Germania, Ungaria, SUA, Italia, Suedia, Croația, Franța, Slovenia, Spania etc.) şi din diverse zone ale României (Bucureşti, Cluj‐Napoca, Braşov, Timişoara, Oradea, Ploieşti, Târgu‐Mureş, Baia Mare etc). Tuturor specialiştilor participanți la eveniment li se vor acorda diplome de participare şi credite europene de educație continuă, recunoscute de Colegiul Medicilor din România.

„Conferinta ABM prezintă o extraordinară importanță pentru România, mai ales pentru oferă accesul la cele mai noi studii bazate pe dovezi şi descoperiri, oferite de somități la nivel mondial. Tocmai cu ajutorul acestor noi informații, necunoscute încă publicului din țara noastră, se va revoluționa, sperăm noi, atitudinea medicilor despre alăptare, astfel încât să poată creşte o populație sănătoasă”, ii încurajează pe medici Dr. Marta Mureşan, medic primar pediatru la secția de neonatologie a Clinicii „Dominic Stanca” din Cluj, formatorul consultanților în lactație din România.

Personalități ale lumii medicale și subiecte de maximă importanţă, în cele două zile ale conferinței

Printre personalitățile care vor participa în calitate de vorbitori la conferință sunt Dr. Adriano Cattaneo, personalitatea care a avut o contributie decisiva la pubicarea curbele de creştere OMS pentru copii şi membru activ IBFAN, Karen Cadwell, moaşă de renume mondial şi cercetator în domeniul lactației, cea care a implementat conceptul si politicile Spitalului Prieten al Copilului în SUA, Dr. Uwe Ewald, profesor în neonatologie, cercetător şi speaker internațional, care va vorbi în România despre umanizarea terapiei intensive la prematuri şi revoluționarea îngrijirii de tip „family centered”, si Dr. Felicity Savage, specialistul care care a conceput cursurile pentru Spital Prieten al Copilului.

Pe lista subiectelor abordate la conferință se numara rolul oxitocinei, ora magică a nou‐născutului, alăptarea copilului cu defecte ale cavității bucale si a prematurului, cum poate o țară să devină baby‐friendly, skin‐to‐skin şi alăptarea, epigenetica şi alăptarea, alimentația complementară, IBFAN şi rolul specialiştilor în promovarea alăptării, dar si problema copilului care nu prinde corect sânul.

Evenimentul se desfășoară sub Patronajul Onorific al Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului (IOMC), al Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania si al World Vision Romania. Partenerul Principal al evenimentului este Maternitatea Regina Maria.
ABM a fost fondată în 1993, la inițiativa unor medici care îşi doreau să lupte împreună pentru protecția, susținerea şi promovarea alăptării şi a lactației umane prin educație, cercetare şi advocacy. În prezent, ABM reuneşte peste 500 de membri din peste 50 de țări şi este afiliată celor mai importante organizații internaționale care susțin alăptarea:

• Organizația Mondială a Sănătății (OMS)
• World Alliance for Breastfeeding Action (WABA)
• Academia Americană de Pediatrie (AAP)
• Asociația Internațională a Consultanților în Lactație (ILCA) etc.

Conducerea ABM este formată din cei mai renumiți specialişti la nivel internațional din domeniul alăptării şi al lactației umane. Unul dintre fondatorii ABM este Dr. Jack Newman, expertul mondial al alăptării, recunoscut şi apreciat de specialişti şi mame din întreaga lume si autor al „Ghidului pentru alaptare al doctorului Jack Newman”.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa