Mama şi bebe, nedespărţiţi după naştere în Olanda

naştere-totul-despre-mame

Această ingenioasă soluţie face ca, după naştere, bebeluşul să fie în permanenţă cu mama sa

Dacă ai trecut deja prin experienţa naşterii şi nu ai avut ocazia să îţi aduci copilaşul pe lume într-o maternitate cu sistem rooming-in, ştii prea bine cât de greu ţi-a fost să te tot deplasezi până la bebeluşul tău, ca să-l alăptezi, să-l schimbi şi să-l simţi aproape. Iar, în cazul în care ai născut prin cezariană, ştii chiar şi mai bine ce a însemnat acest lucru după naştere. O maternitate din Olanda (da, da, ţara aceea în care copiii sunt tare fericiţi, iar mamele sunt tratate ca nişte prinţese adevărate!) a venit cu o idee extraordinar de bună pentru proaspetele mame!

Toate mamele care au norocul să nască la maternitatea Gelderse Vallei din localitatea olandeză Ede, provincia Gelderland, au posibilitatea de a avea nu numai rooming-in la spital, ci şi nişte paturi revoluţionare, cu aspect futurist, în care încap fără probleme atât mama, cât şi nou-născutul.

Aceste paturi nu sunt nişte paturi obişnuite, cum s-ar crede, doar cu un design ultramodern şi cu o lăţime mai mare decat în mod obişnuit. Ele sunt, de fapt, un pat complex format dintr-un pat clasic de o persoană şi dintr-un pătuţ alveolă, alipit de patul principal, care face ca apropierea dintre mamă şi bebeluş să fie imediată după naștere. Pătuţul se poate ataşa la patul obişnuit, dar şi desface de acesta, în funcţie de necesităţi, şi îi permite mamei să îl aibă în permanenţă pe bebe alături de ea.

Un pătuţ extrem de util pentru spitalizarea îndelungată

Ingenioasa idee a fost pusă în practică la maternitatea olandeză cu gândul la mamele care necesită o spitalizare mai îndelungată decât în cazul mamelor ce au avut o naştere naturală, fără complicaţii, şi care pot părăsi relativ repede salonul postnaştere. Aici se înscriu atât mamele care au născut prin cezariană şi care au nevoie de o perioadă de spitalizare de câteva zile, pentru refacerea organismului şi atenta observare de către echipa medicală a cicatricii de la operaţie, dar şi alte mame cu probleme deosebite, ce nu pot pleca, încă, acasă. Patul a fost conceput pentru a le uşura acestora momentele de alăptare, în acest mod lăuzele putând ajunge mult mai repede la bebe decât în mod obişnuit.

Totul pentru binele mamei şi al bebeluşului

În sprijinul inovaţiei, care a circulat sub formă de fotografie intens pe internet şi care a însufleţit toate mamele şi viitoarele mame de pe tot mapamondul, au venit explicaţiile furnizate de spitalul olandez. „Mama şi copilul sunt, în acest fel, apropiaţi şi pot beneficia de contact fizic fără ca o asistentă să intervină constant pentru ajutor. Alăptarea este, totodată, mai uşoară, deoarece bebeluşul este aproape de mamă, iar după o naştere prin cezariană, în mod special, dacă mama nu se mişcă cu prea multă uşurinţă pentru câteva zile, patul oferă avantaje nete. Mama nu mai are, practic, nevoie să se ridice mereu din pat şi să-şi ia/pună bebeluşul din/în pătuţ, ca să-l schimbe şi să-l alăpteze”, se arată pe pagină de web a maternităţii olandeze.

Ce ziceţi de ingenioasa idee a olandezilor?

Foto: yahoo.com.

Citeşte şi:
Cele mai frumoase felicitări de Crăciun de la casele regale europene
De ce sunt copiii olandezilor cei mai fericiţi din lume?
În Olanda, mamele sunt tratate ca nişte prinţese
Cum e să fii mamă în România…

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()