Știați că 98% dintre mame sunt capabile să alăpteze?

Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Alăptării, Asociația ProMAMA oferă gratuit consultanță mamelor care vor să alăpteze

România este în continuare pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește rata alăptării. Conform unui recent studiu UNICEF, doar una din zece mame continuă să alapteze exclusiv până la vârsta de 6 luni a copilului. Deși aproape toate mamele încep să alăpteze încă din maternitate, odată ajunse acasă multe dintre ele abandonează această practică din cauza problemelor pe care le întâmpină și a sfaturilor greșite primite.

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării, Asociația ProMAMA – Institut și Centru de Alăptare –lansează o campanie de conștientizare a mamelor asupra efectelor negative ale lipsei alăptarii. Riscurile se referă atât la mamă, cât și la bebeluș. În ceea ce privește copiii, crește riscul îmbolnăvirilor (deferite forme de cancer, astm, diabet, obezitate etc.), iar la mame crește riscul de cancer la sân.

Asociația ProMAMA educă mamele despre ceea ce înseamnă alăptarea și care sunt riscurile lipsei acesteia. De asemenea, acordă susținere și consultanță mamelor aflate în dificultate pentru a putea continua să își alăpteze copiii. Dr. Jack Newman, expertul mondial în alăptare spune că “Nu există piedici reale pentru o mama în a-și alăpta copilul, ci doar lipsă de informare, de interes, de disponibilitate și de suport”.

Dacă vrei să fii pregătită cu adevărat pentru alăptare, achiziționează-ți din vreme “Ghidul pentru alăptare al doctorului Jack Newman”, de Jack Newman și Teresa Pitman.

Săptămâna Mondială a Alăptării are loc între 1-7 august

Săptămâna Mondială a Alăptării, care are loc anual în perioada 1-7 august, va fi marcată la București printr-un workshop interactiv organizat de ProMAMA. Specialiști internaționali în alăptare vor discuta cu mamele despre probleme importante și de multe ori controversate din domeniul alăptării: de ce nu alăptează mamele din România (cu toate ca 98% dintre ele sunt capabile să o facă), care sunt piedicile reale de care se lovesc femeile și cum pot fi ele înlăturate. “Vom dedica întreaga săptămână comunicării și vom oferi gratuit consultanță pe subiecte de alăptare la centrul ProMAMA din șos. Pipera sau la tel. 0726.71.51.52”, a spus Sorana Mureșan, Preşedintele Asociaţiei ProMAMA și consultant certificat internațional în lactație.

Asociația ProMAMA este reprezentatul oficial al Romaniei in WABA (World Aliance for Breastfeeding Action) și unul dintre promotorii din țara noastră ai Săptămânii Mondiale a Alăptării, celebrate anual în peste 176 de țări ale lumii.

Asociația ProMAMA
Institut și Centru de Alăptare
Șos. Pipera 21-23, bl. 3E, sc. 2, ap. 12
București, Sector 1
0726.71.51.52
[email protected]
www.alaptarea.com, www.promama.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()