Alimente care provoacă balonare la bebeluși

Iulia Mirică
balonare-totul-despre-mame

Ce produse provoacă balonare la cei mici?

Dacă sunteți îngrijorate cu privire la balonarea copiilor, e bine să ştiţi că aceasta ar putea fi de la constipație, dar şi din pricina faptului că fiecare persoană reacționează diferit la alimentele pe care le consumă.

În timp ce există alimente standard, pe care le cunoaștem, precum fasolea, care este o sursă importantă de fibre, modul în care intestinele noastre reacționează la acestea, umflându-se mai mult decât de obicei, poate diferi de la adulți la bebeluși. Data viitoare când cei mici prezintă semne de disconfort sau suferă de balonare, luați în considerare ce alimente provoacă balonarea la bebeluși. Încercați, totodată, să țineți un jurnal alimentar, pentru a vedea dacă există anumite produse alimentare specifice sau combinații de alimente care nu interacționează prea bine cu tractul digestiv al copiilor.

Iată care sunt alimentele la care trebuie să aveți mai multă atenție în alimentația celor mici mai ales!

Laptele și produsele lactate provoacă balonare

În cazul în care corpul celor mici este lipsit de enzima lactată, produsele lactate pot provoca balonare, gaze, dureri abdominale și diaree. Laptele și produsele lactate conțin lactoză, care este un zahăr. Dacă organismului îi lipsește enzima pentru a descopune zahărul, pot apărea dificultăți de digestie. Cu cât crește gradul de conștientizare a digestiei lactozei și a dificultății pe care o au unii oameni când vine vorba de lapte și produse lactate, cu atât puteți alege mai repede alternativele date de laptele vegetal.

Ovăzul și fulgii de ovăz pot provoca balonare la bebeluși

Fulgii de ovăz și ovăzul reprezintă o opțiune nutritivă pentru micul dejun, dar pot fi și cauza unui mic disconfort digestiv, care duce la balonarea copiilor. Ovăzul are un conținut ridicat de fibre solubile, iar când se mișcă în tractul digestiv, poate duce la gaze în exces. Dacă ați început recent să-i hrăniți pe cei mici cu ovăz și sunt balonați și mofturoși, la mijloc poate fi  disconfortul provocat de digestia ovăzului. Încercați introducerea ovăzului treptat în diversificarea alimentației sau treceți la ceva mult mai blând, cum ar fi cerealele de orez.

Şi fasolea provoacă balonare

Fasolea este sinonimă cu producția de gaze. Fasolea poate crea gaze în exces din două motive. În primul rând, boabele de fasole au un conținut ridicat de rafinoză, aceasta fiind aceeași producătoare de gaze și zahăr din unele legume. Fasolea conține fibre solumine, de asemenea, care generează gaze atunci când se mișcă prin tractul intestinal. Dacă începeți să le dați boabe de fasole celor mici, luați în calcul ce alte alimente le mai dați în același timp. Prea multe fibre pot avea un impact negativ asupra burticii copiilor și pot duce la balonare.

Sucul de fructe poate contribui la balonarea sugarilor

Cu toate că celor mici le place să bea sucuri naturale de fructe, rezultatul poate fi o burtică balonată și o stare de disconfort. Burtica celor mici poate avea probleme cu digestia, deoarece există prea multă fructoză în aceste băuturi naturale de fructe. Deși este de multe ori folosit ca îndulcitor natural, sucul natural de fructe poate provoca un exces de gaze intestinale atunci când cei mici încearcă să-l digere, cauzând disconfort și balonare din cauza gazelor.

Citește și:
Ce se întâmplă dacă nu mesteci suficient?
Bebelușul tău are probleme cu burtica?
Dieta optimă împotriva balonării

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa