Colicile bebelușului, o problemă rezolvată! (P)

Raluca Dumitrică
Colicii-bebelușului-totul-despre-mame

Infacol face nopţile liniştite şi zilele pline de veselie!

Nimic nu poate fi mai greu de descris în cuvinte decât valul de emoţie ce cuprinde un părinte atunci când i se naşte un copil. Se poate spune despre această undă că e răvășitoare, unică, inexplicabilă şi uimitoare, dar tot nu e de-ajuns. Şi dacă dicţionarul pare să fie sărac în epitete care să sintetizeze acea căldură şi bucurie interioară pe care o aduce venirea bebelușului pe lume, amintirile părintelui pot fi, cumva, explicat şi exprimate. Eu ţin şi acum minte când mi-am strâns prima dată fetiţa udă şi călduţă în braţe, chiar imediat după ce s-a născut. Mai ţin minte şi când am pus-o pentru întâia oară la sân şi am văzut cum mănâncă fericită, cu ochişorii închişi şi o mânuţă agăţată de pieptul meu. Nu uit nici când a început să surâdă în somn şi mi-am imaginat că visează zeci de steluţe delicate care fac un dans amuzant, doar de bebe ştiut. Amintirile acestea îmi aduc o enormă emoţie şi îmi răscolesc sufletul până în adâncurile lui, chiar şi acum, la destui ani de la naşterea primului copil.

Dar mai sunt câtva amintiri de la începutul vieţii bebeluşului pe care nu pot să le uit şi care s-au întipărit în mintea mea poate la fel de tare ca cele frumoase de mai sus, dacă nu chiar mai pregnant. Sunt acele amintiri pe care numai o proaspătă mamă le poate înţelege şi cu care poate empatiza, sunt momentele în care întrebările par să nu aibă niciun răspuns, timpul pare să treacă infinit mai greu, iar speranţa pare să nu se întrezărească deloc. Şi de ce? Din pricina colicilor şi a suferinţei pe care această problemă atât de comună la bebeluşi o provoacă gemotocului de om.

Colicile bebeluşului, primul obstacol din viaţa celui mic

Colica sau durerea abdominală la sugari este un cumul de crampe intestinale cauzate de gazele spumoase din intestinele sugarului, care formează numeroase bule mici dificil de înlăturat, neavând aceeaşi natură ca şi problemele digestive ulterioare. Colicile apar la copii aparent sănătoși, cu vârsta cuprinsă între 2 săptămâni și 4 luni, iar motilitatea imatură și nu pe deplin coordonată a intestinului subțire în cavitatea abdominală relativ mică a copilului poate avea un rol favorizant in aparitia colicilor.
Deşi uneori doar starea de disconfort de moment a copilaşului este automat atribuită durerii provocate de colici, este bine ca părinţii să ştie că durerile abdominale vin la pachet cu mai multe simptome: plâns îndelungat şi care nu se calmează, durează mai mult de trei ore pe zi, peste trei zile pe săptămână, timp de trei săptămâni, iar episoadele de plâns apar cel mai adesea seara, fără un motiv evident, bebelușul este tensionat, abdomenul sau este balonat şi tensionat, copilul îşi îndoaie şi întinde continuu picioarele, simptomele apar repetat în anumite perioade, cel mai frecvent după hrănire.

Infacol ajută familia să nu-și facă griji de colici

În sprijinul părinților, dar mai ales a bebelușilor care suferă teribil de mult în perioada colicilor vine Infacol, un medicament împotriva colicilor la sugari, disponibil fără reţetă şi care se administrează pentru eliminarea durerii puternice şi a colicilor cauzaţi de gazele excesive şi de înghiţirea aerului la sugari. Infacol conţine ingredientul activ Simeticona, ingredient dovedit clinic că ajută la eliminarea colicilor la bebeluşi şi a durerilor de burtică, putând fi folosit încă de la naştere, spre bucuria şi liniştirea părinţilor și transformând acele bule mici provocate de crampe în unele mari, pentru eliminarea rapidă a aerului şi a gazului. Totodată, Infacol nu conţine zahăr, alcool sau coloranţi şi are o aromă naturală de portocale, făcându-le atât copilaşilor, cât si părinţilor nopţile liniştite şi zilele pline de veselie. Infacol elimină astfel fizic acumularea de gaze în tractul gastrointestinal, cauzate de indigestie, de înghițirea de aer sau de anumite alimente. Ingredientul activ nu este absorbit în stomacul sau în intestinele sugarului, astfel încât nu apar efecte generale sau secundare, iar administrarea este foarte simplă. Cu ajutorul unei pipete integrată în capac, picăturile de Infacol ajung fără dificultate în gurița copilaşului, făcând tratarea colicilor la sugari nemaipomenit de uşoară!

Un produs plin de beneficii pentru copii şi părinţi

Pe lista beneficiilor Infacol suspensie se numără următoarele: a fost dezvoltată special pentru sugari, este sigură, e prevăzută cu un sistem de dozare cu pipetă unic și practic, nu necesită instrumente sau pregătire, este rapid şi uşor de manevrat, este eficientă, inofensivă, nu este absorbită, elimină cauza (distensia), previne dezvoltarea simptomelor (durere cauzată de crampe, plâns), se comercializază în pachete economice de 100 doze, este convenabilă și are gust plăcut, având supranumele de „Serul liniştii”.
Iar pentru că liniştea nu este importantă doar pentru sugari, ci este la fel de important ca și părinţii să fie odihniţi, Infacol îi ajută să se trezească mai odihniţi şi, astfel, să poată interacţiona mai bine cu copiii lor.

Deşi Infacol este disponibil fără rețetă, pentru a obţine un efect optim, este esenţial să folosiţi medicamentul împotriva colicilor la sugari cu grijă. Pe lângă folosirea picăturilor de Infacol, mama trebuie să ştie că mai poate pune în practică şi alte sfaturi pentru prevenirea colicilor, astfel încât bebeluşul să scape definitiv de această problema. Astfel, ea trebuie să aloce timp suficient alăptării şi să îşi hrănească bebeluşul la cerere, atât ziua, cât şi noaptea. Dacă hrăneşte copilul cu biberonul trebuie să folosească o tetină de dimensiune potrivită, să aibă grijă să fie complet plină cu lapte pentru a preveni înghiţirea de aer si să nu agite conţinutul biberonului pentru a preveni formarea de spumă.

Spuneţi adio colicilor şi bucurați-vă de un sugar liniştit şi zâmbitor!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa