Cum protejăm pielea bebelușului pe timp de iarnă. Șapte recomandări

Veronica Guzun, redactor
pielea bebelușului

A venit gerul. Este o perioadă în care pielea bebelușului are nevoie de îngrijire specială pentru a nu fi afectată de temperaturile scăzute de afară. Iată șapte recomandări de la babypibu.com

1. Îmbracă-l în straturi. Ca regulă, bebelușii au nevoie de un strat în plus de haine față de adulți. Strecoară mâna sub haina copilului. Dacă ți se pare prea cald scoate un strat, prea răcoare, adaugă un strat.
2. Protejează-l de intemperii. Viscolul și gerul pot afecta pielea bebelușului, așa că dacă vremea e nepotrivită, acoperă căruciorul cu o folie de protecție și asigură-te că mâinile și capul sunt acoperite, dacă stați afară perioade lungi de timp.
3. Folosește un umidificator. Ține în camera copilului un umidificator și pornește-l pe parcursul nopții. Pe timp de iarnă, caloriferele încălzesc aerul, dar îl și usucă, ceea ce afectează mucoasele și pielea bebelușului.
4. Apă caldă, nu fierbinte. O baie caldă, plăcută corpului,este o idee foarte bună după o plimbare afară în ger. Băile seara ajută copilul să se liniștească și îl pregătesc pentru somn. Atenție la temperatura apei.Trebuie să fie caldă, în niciun caz prea fierbinte și să nu depășească cinci minute, în cazul bebelușilor. Îmbăierea zilnică asigură o bună hidratare pentru piele.

Tot ce trebuie să ştii despre prima lună de viaţă a bebeluşului

5. Hidratează. Iarna, toate par a fi împotriva pielii hidratate: și încălzirea centralizată și viscolul, și gerul. Așa că, trebuie să profităm de toate posibilitățile pentru a păstra pielea bebelușului într-o stare bună. După baie, împăturește copilul în prosop, fără să-l ștergi energic, apa se va absorbi parțial în piele. Folosește loțiune pentru bebeluși după baia copilului. Dacă observe că pielea este uscată, schimbă loțiunea cu un unguent. Acestea sunt formate în proporție de 80% din uleiuri care hidratează pielea. Ca să nu pară atât de gras, aplică unguentul pe pielea încă umedă.
6. Fii cu un pas înaintea eczemei. Dacă apar vagi semne de eczemă, folosește unguentul de două ori pe zi în plus față de utilizarea lui după baie. O mare parte din îngrijirea eczemei este prevenția, care se face prin hidratarea intensive a pielii.
7. Consultă un medic. Dacă pielea bebelușului este uscată, sensibilă, predispusă la înroșire, iritare, inflamare, mergi cu copilul la dermatolog. Acesta îți poate recomanda după caz tratamente eficiente.
Respectă cele șapte recomandări și iarna va fi doar un motiv de bucurie, nu de îngrijorare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa