Scârbos pentru copii sau nu? Cu ce germeni intră în contact piticii

Iulia Mirică
germeni

Mămicile sunt puse față în față cu diferite situații neplăcute atunci când au un copil mic. Multe dintre acestea implică și contactul cu germeni, însă știi care dintre acești germeni intră în categoria rea pentru cei mici?

Scârbos sau nu, nu există mămică să nu se confruntat cu situații precum accidente cu treaba mare în cadă, căței care-i ling pe față pe cei mici sau mâncare scăpată pe jos și luată repede de cei mici în gură. Există anumiți germeni pentru care mamele ar fi în stare să cheme o echipă de dezinfecție, însă, în multe dintre momente, ar trebui doar să se relaxeze. Așa că ne-am gândit să-ți prezentăm posibilele situații cu germeni și cum ar trebui să te comporți.

Pipi sau treaba mare în cadă

Nu există bacterii în urină, așa că un simplu pipi în cadă nu este genul de eveniment care să te panicheze. Nici măcar treaba mare în cadă nu ar trebui să îți dea bătăi de cap, deoarece conține microorganismele pe care copilul le are deja în intestine. Semnalul de alarmă se trage doar când piticul tău are o tăietură sau diferite răni (eczemă sau vărsat de vânt), deoarece se pot infecta. Când are loc un astfel de eveniment neplăcut în cadă, spală cada și copilul cu săpun rapid, după care poți termina baia.

Câinii care ling copiii pe față

Gura cu cele mai multe bacterii, de la care poți să te infectezi, este cea a omului. Există o șansă foarte mică să iei bacteria care cauzează diareea de la câini. Ar trebui să fii mai îngrijorată să nu fie mușcat de câine copilul tău, decât lins de el. De aceea, este recomandat să supraveghezi interacțiunea dintre copii și câini. Iar când câinele îl linge pe cel mic, îl poți șterge cu un șervețel de bebeluși, pentru a te asigura că nu apar probleme.

Aceeași cană nespălată pentru câteva zile

Riscul ca piticul tău să se îmbolnăvească este unul mic, atunci când bea din aceeași cană pentru câteva zile, dacă o ții la frigider. Însă nu este o idee bună să lași rămășițe de lapte într-o cană, deoarece laptele se poate acri foarte repede. Și, la fel ca în cazul oricărui lichid, mâinile tale pot aduce un plus de bacterii pe cană, care se pot înmulți și-l pot îmbolnăvi pe cel mic.

Suzeta scăpată pe jos

Unele mămici se gândesc că, atunci când scapă suzeta pe jos, o pot curăța cu propria gură. NU! Nu numai că poți avea germeni în gură, pe care îi transmiți copilului, dar nu este recomandat nici pentru tine să introduci în organism germenii de pe jos. De fiecare dată când copilul scapă suzeta, aceasta trebuie să fie spălată cu apă și săpun. De asemenea, dacă ești în oraș, poți avea întotdeauna o suzetă de rezervă la îndemână.

Joaca la groapa cu nisip

Această activitate poate fi periculoasă doar dacă piticul tău construiește un castel din nisipul pisicii. Nisipul folosit al pisicii. Chiar și când mergi în parc cu puștiul tău, vezi dacă a fost folosit nisipul de către animale, mai ales dacă este un spațiu deschis. Animalele pot folosi nisipul pentru a-și face nevoile, lăsând paraziți care pot ajunge cu ușurință în organismul copilului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa