Cele mai bune 10 alimente pentru copii

Există o mulțime de alimente sănătoase, bune pentru copii. Noi am pregătit o listă cu 10 alimente pentru copii, recomandate de medici. De la fructe și legume bogate în vitamine, la carne și fasole încărcate cu proteine.

Aceste super-alimente sunt pline de substanțe nutritive esențiale, sunt delicioase, ușor de pregătit și le găsești la prețuri rezonabile, se precizează pe site-ul www.babycenter.com.

Citește cartea doctorului Carlos Gonzalez, ”Copilul meu nu mănâncă!” și află cum ar trebui să abordezi problematica alimentației, cât ar trebui să mănânce un copil în funcție de vârstă și când e cazul să te alarmezi. Cartea este disponibilă AICI.

Multe dintre ele se pot număra printre primele alimente pentru copii, cand aceștia încep diversificarea. Înainte de introducerea alimentelor solide, discută cu medicul pediatru pentru a vedea dacă micuțul tău este pregătit pentru diversificare și care este ordinea de introducere a alimentelor. Apoi introdu alimentele unul câte unul, așteptând cel puțin trei zile până la adăugarea unuia nou, pentru a urmări orice reacție alergică.

ÎnapoiPagina 1 din 10

1. Avocado

Multe mămici oferă bebelușilor lor avocado printre primele alimente ale diversificării. Această legumă-fruct untoasă este bogată în grăsimi sănătoase nesaturate, care ajută la dezvoltarea creierului. De fapt, compoziția grăsimilor din avocado este oarecum similară cu cea a laptelui matern.

Idei de servire: pasează avocado cu furculița și fă un piure sau pregătește-i celui mic guacamole.

ÎnapoiPagina 1 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație