Cercei medicinali pentru bebeluși- ghidul alegerii perfecte

Geo Mihalcea
cercei medicinali pentru bebeluși
Cercei medicinali pentru bebeluși, găsești în multe magazine, dar trebuie să faci alegera corectă!

Cercei medicinali pentru bebeluși. Din ce în ce mai multe mămici aleg cerceii confecționați din materiale de calitate, așa numiții cercei medicinali sau hipoalergenici, pentru a evita eventualele reacții neplăcute după ce micile urechiușe au fost împodobite. Care sunt aceste materiale și de ce alte lucruri trebuie să ții cont când alegi o pereche de cercei, vei afla în materialul care urmează.

Oferta este foarte variată pe piața de profil, dar tu, mămico, informează-te din timp despre metalele din care sunt făcute, calitatea produselor, dimensiunea, sistemul de prindere și, de ce nu, stilul de realizare. După ce vei parcurge acest mini-ghid, cu siguranță vei putea să faci cea mai bună alegere!

Cercei medicinali pentru bebeluși. Criterii de alegere

Metale de înaltă calitate vs. Metale de calitate scăzută

Pentru a face cea mai bună alegere a cerceilor fetiței tale, trebuie în primul rând să acorzi o atenție deosebită materialului din care au fost confecționați. Bebelușii au un sistem imunitar nedezvoltat și sunt deosebit desensibili la nichel și cobalt.

Cele mai bune materiale, potrivit Indiana University Health, sunt cerceii realizați din materiale care nu irită pielea, cum ar fi aurul de 14, 18 sau 24 de karate și argintul sterling.

Un alt metal sigur este și oțelul inoxidabil chirurgical, deoarece este igieic și durabil. Pe de altă parte, metale precum nichelul și cobaltul pot provoca afecțiuni precum dermatita. Prin urmare, când te hotărâști să achiziționezi cercei bebelușei tale, asigură-te că eviți produsele din nichel și cobalt și optează în schimb pentru cei din aur și sterling. Dacă nu-ți permite bugetul, oțelul chirurgical sau platina sunt alternative mult mai accesibile.

Mărimea

Dacă vrei să cumperi cercei pentru bebeluși sau copii mici, nu înseamnă că trebuie să-i iei pe cei mai mici existenți pe piață, dar nici să te lași dusă de val de cât de frumos este un model și acesta să fie în realitate mult prea mare pentru lobii urechii și să-i creeze copilului un real disconfort.

Există o diferență semnificativă între lobii urechilor unui bebeluș, a unuia de 1 an și a unui copil de 3 ani! Așadar, vârsta și dimensiunile lobilor urechii sunt două aspecte extrem de importante atunci când vrei să achiziționezi o pereche de cercei medicinali, mai ales dacă aceștia sunt decorați cu pietre prețioase ori cristale.

Cerceii care au și pietre prețioase, dar devin ceva mai grei decât o pereche simplă, așadar, oricât ar fi de frumoși, ar fi bine ca bebe să poarte unii adecvați urechiușelor sale și să amâni pe mai târziu cumpărarea unei perechi strălucitoare.

Alegerea mărimii potrivite împiedică apariția riscurilor inutile. Pe la câteva luni, când bebe începe să descopere lumea, poate trage de ei, îi poate băga în guriță și mai departe, îți poți imagina singură ce se va întâmpla.

Stilul

Aici ține foarte mult de gustul tău, dar și de personalitatea copilului, de culoarea ochilor ș.a. Cu toate acestea, atunci când trebuie să cumperi cercei pentru bebe, spre deosebire de un copil de vârstă mică, nu sunt recomandați cerceii voluminoși sau în formă de cerc, ci mai degrabă unii micuți, cu știtfuri sau șurub, deoarece au la capăt un bumb, care, spre deosebire de cei cu tijă, nu rănesc pielea fetiței.

Important este să alegi o pereche de cercei care să aibă un sistem de închidere care nu permite deschiderea rapidă, pentru a nu se agăța de haine și nici să nu permită rănirea copilului. Îi poți lua și veriguțe, dar cel mai probabil îi vor rămâne mici destul de repede, în magazine găsești verigi speciale pentru bebeluși, confecționate din materiale care le dau dreptul să fie numite medicinale.

Cercei medicinali pentru bebeluși. Cum le testezi calitatea

Semnele alergiei la nichel includ erupțiile cutanate și diverse iritații, potrivit experților din domeniul sănătății de la Clinica Mayo, deci este important să te asiguri că cerceii nu conțin acest element înainte de a-i cumpăra, chiar dacă pe ei scrie că sunt medicinali.

Din păcate nu există o modalitate fiabilă de a spune dacă o pereche de cercei conține sau nu nichel, doar uitându-te la ei. Cu toate acestea, foarte mulți furnizori de bijuterii enumeră pe etichetă sau în certificatul de calitate și garanție metalele care sunt folosite la realizarea cerceilor.

Firmele serioase au grijă să semnaleze absența nichelului atunci când vând cercei medicinali pentru bebeluși și copii, așa că, nu te zgârci la calitate atunci când este vorba despre sănătatea copilului tău!

Există, de asemenea, multe produse chimice pe piață (se găsesc mai rar la noi, dar pot fi comandate din afară) cum ar fi Nickel Alert sau Nickel Solution care te pot ajuta să depistezi dacă o bijuterie conține nichel.

Poți testa nichelul punând câteva picături din această soluție pe un tampon și frecându-l de cercel. Dacă tamponul devine roz sau roșu este semn că perechea de cercei aleasă conține nichel și ar fi bine să-i ții departe de urechile fetiței tale.

Cum aleg cea mai bună pereche de cercei medicinali pentru bebelușul meu?

În primul rând trebuie să știi cum diferă cerceii pentru bebeluși și copii mici, față de cei pentru copii mari și bineînțeles pentru adulți! Lobii urechilor bebelușilor sunt mult mai mici decât ai copiilor mari, iar cerceii potriviți sunt cei proiectați să aibă tijele mult mai scurte, iar clemele mai strânse, pentru a nu se desface ușor.

• Cerceii pentru bebeluși și copii mici sunt extrem de ușori, aproape zici că nu au greutate, în comparație cu cei proiectați pentru vârste ceva mai mari.

• Cerceii medicinali pentru bebeluși au de obicei între 3mm și 4 mm, adaptați urechilor lor, proaspăt găurite.

• Sunt fabricați din bucăți foarte ușoare și subțiri de metale pentru a evita suprasolicitarea urechilor fragile și sensibile.

• Cerceii pentru bebeluși de înaltă calitate au învelișuri cu șuruburi foarte netede și extrem de mici, în loc de „fluturi”, astfel încât nu există riscul ca tija cercelului să intre în contact cu lobii urechii bebelușului. Sunt concepuți în forme plate, nu cercuri, pentru a reduce cât mai mult riscul ca bebe să se rănească atrunci când îi vine ideea să tragă de cercei.

• Cerceii medicinali pentru bebeluși nu conțin urme de nichel, plumb, cobalt, deoarece chiar și niște „simple urme” pot provoca iritații ale urechii bebelușului.

Cerceii medicinali pentru bebeluși pot fi și din plastic?

Ei bine, da, există și această variantă! Cerceii din plastic medicinal sunt din ce în ce mai populari mai ales pentru nou-născuți și pentru bebelușii care au un sistem imunitar scăzut sau au urechiușele foarte sensibile.

Pentru bebeluși, cerceii din plastic medicinal sunt o alegere foarte bună pentru a preveni apariția dermatitei de contact datorată nichelului. Plasticul medicinal din care sunt confecționați cerceii îi face hipoalergeni, devenind ideal atunci când urechile sunt împodobine întîia oară.

6 săptămâni după „perforarea urechilor” trebuie să acorzi o atenție deosebită zonei, chiar dacă puiul tău poartă cercei medicinali. Dezinfectează cu atenție! Cerceii medicinali din plastic pentru bebeluși ajută ca procesul de vindecare să fie rapid și ușor și reduc riscul de apariție al infecțiilor și iritațiilor.

Va trebui să dezinfectezi urechile nou străpunse ale bebelușului de două ori pe zi timp de până la șase săptămâni. O pereche de cercei din plastic medical asigură acest proces rapid și ușor, cu un risc mai mic de infecție și iritare.

Te întrebi probabil de unde poți cumpăra cei mai buni cercei medicinali pentru micuța ta. Află că există o mulțime de magazine online, pline cu oferte diverse. Acum, după ce ai parcurs ghidul nostru, avem încredere în tine că vei face cea mai bună alegere pentru frumusețea și sănătatea copilului tău!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa