Cât de înalt va fi copilul tău? Aplică formula și află!

Vrei să știi cât de înalt va fi copilul tău? Folosește această formulă, despre care se spune că este una dintre cele mai bune și poți afla înălțimea copilului tău, când procesul de creștere va înceta.

Formula matematică folosită pentru a avea cât de înalt va fi copilul tău nu este infailibilă, dar te poate ajuta să afli cu o foarte mică aproximație înălțimea finală a copilului tău. Formula este folosită din 1970 și a fost descoperită în New York în urma unor studii comparative și a unei analize a unui grup foarte mare de subiecți.

Formula este diferită pentru fete și băieți. Rezultatul are o marjă de eroare de +/- un centimetru.

Formula care te ajută să afli cât de înalt va fi copilul tău!

Pentru fete adună înălțimea în centimetri a părinților, iar din suma rezultată scade 13 centimetri. Rezultatul se împărți la doi. Vei afla astfel înălțimea finala a fiicei tale, la 17-18 ani, când procesul de creștere încetează.
Pentru băieti se adună înălțimile în centimetri ale celor doi părinți, iar la rezultat se adună 13 centimetri. Rezultatul se împarte la doi. Valoarea finală arată înălțimea fiului tău la 19-20 de ani, când, în cazul băieților, procesul de creștere în înălțime se termină.

Valoarea rezultată poate varia în funcție de o serie de factori, cum ar fi activitatea fizică, nutriția, eventuale afecțiuni dobândite.

O evaluare certă a înălțimii copilului tău poate fi stabilită prin teste genetice cu o probabilitate de circa 80%.

Interesant este că un studiu care a fost folosit pentru a analiza acuratețea formulei de care am vorbit a fost realizat în Finlanda. Au participat la studiu 8.798 de perechi de gemeni finlandezi, iar una dintre concluzii a fost că înălțimea unui copil are o componentă genetică în proporție de 78 la sută la băieți și de 75 la suta la fete.

Pe de altă, parte este evident că nu toți copiii unui cuplu au aceiași înălțime. Formula despre care am vorbit mai sus și care estimează ce înălțime va avea copilul tău, nu ia în calcul acest fapt. Un detaliu interesant dovedit de studii și probat cu evidență de realitate arată că primul copil al unui cuplu are cea mai mare înălțime la vârsta adultă, iar al doilea copil este în proporție de peste 80% mai mic. Știința arată cu certitudine că înălțimea tinde să scadă la frații mai mici.

O altă metodă populară pentru estimarea înălțimii la vârsta adultă este aceea de a dubla înălțimea pe care o are un băiat la vârsta de doi ani și a unei fete la 18 luni, iar la valorile rezultate să adaugi 10 centimetri.

Ceea ce este însă o certitudine este faptul că înălțimea părinților este cea care are cea mai mare înfluență care determină cât de înalt va fi copilul tău. Al doilea element care are o influență majoră este alimentația în primii patru-cinci ani de viață. O alimentație deficitară sau un aport incorect de nutrienți poate avea ca efect reducerea drastică a înălțimii.

Nu uita să ne dai like pe Facebook pentru a fi la curent cu toate articolele noastre!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație