Cum să dezvolţi gândirea creativă a copilului tău? Descoperă 5 metode eficiente

Gândirea creativă este o cerinţă a vremurilor pe care le trăim. De aceea ne dorim ca cei mici să aibă această abilitate. Dar cum le putem stârni curiozitatea şi motivarea de a acţiona independent şi de a pune întrebări? Descoperiţi alături de noi 5 metode de a dezvolta gândirea creativă a copilului, propuse de Alice Sterling Honig, expert şcolar la www.scholastic.com.

Există mai multe metode pentru a îmbunătăţi dezvoltarea creativităţii şi gândirea creativă a copilului. Mai jos găsiţi câteva dintre cele mai populare şi mai eficiente metode.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Povestirea fantastică

Părintele începe povestirea fantastică, de exemplu, „era odată o planetă neobişnuită, unde totul era posibil…”, iar copilul trebuie să continue povestirea şi să o schimbe în funcţie de propria imaginaţie. Ideile pot fi reprezentate şi prin intermediul desenelor sau orice altă metodă. Este posibil ca în timpul acestui joc copiii să vă surpindă cu imaginaţia, ideile şi gândirea creativă. În povestirile lor pot apărea extratereştri, astronauţi şi obiecte cu proprietăţi neobişnuite.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație