Gimnastică pentru bebeluşi: ce exerciţii ajută la dezvoltarea musculaturii

Bebeluşul tău dă din mâini şi din picioare toată ziua? Chiar dacă pare că e prea energic, de fapt el se antrenează pentru a căpăta mai multă putere. Ajută-l să-şi dezvolte musculatura punând în practică exerciţiile de gimnastică pentru bebeluşi pe care ţi le propunem.

Lovirea obiectelor, micile rostogoliri în timp ce îi schimbi scutecul şi jocul cu picioruşele în sus sunt toate mişcări care îl ajută pe bebeluş să-şi întărească muscultura. Iar toate acestea ajută la construirea forţei necesare pentru ca mai târziu să poată să-şi susţină sigur capul, pentru a se rostogoli, a se ridica, a merge de-a buşilea, apoi în picioare, potrivit www.parents.com. ,,Orice formă de activitate fizică îl solicită pe bebeluş şi îl face să doarmă mai bine când vine ora de culcare. Mai mult, starea de agitaţie nu o să mai fie la fel de mare dacă micuţul îşi foloseşte energia pentru a face diferite mişcări”, explică Meena Chintapalli, medic pediatru în San Antonio, SUA.

ÎnapoiPagina 1 din 4

1. E timpul să stăm pe burtă

Bebeluşii petrec cea mai mare parte a timpului stând pe spate. Aşa că poziţia pe burtă nu numai că poate părea un lucru nou pentru ei, ci îi ajută să-şi întărească musculatura de la nivelul gâtului, braţelor, umerilor, spatelui, dar şi din zona abdominală. Specialiştii de la Academia Americană de Pediatrie sunt de părere că bebeluşul poate să fie pus câte puţin pe burtă încă din prima săptămână de viaţă. Indicat este ca în primele luni să începi cu sesiuni de exerciţii care să nu dureze mai mult de trei minute, ca mai apoi să creşti timpul la cinci minute când bebeluşul e mai mare. Aşază micuţul pe burtă pe o pătură, după care pune-te şi tu pe burtă ca îi ţii companie. Vorbeşte cu el, cântă diferite melodii, scoate sunete care să îi atragă atenţia şi pune în faţa lui jucării cât mai colorate.

De regulă, bebeluşii mişcă mult capul în ambele părţi pentru a vedea lucrurile din jurul lor, iar acest fapt ajută la dezvoltarea musculaturii gâtului, dar şi a spatelui. Chiar dacă la început micuţul nu va face multe mişcări când este pus pe burtă, cu timpul el va începe să îşi mişte mâinile şi picioarele, după care va încerca să se rostogolească pentru a ajunge la lucruri.

ÎnapoiPagina 1 din 4
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()