Temperatura și umiditatea în camera copilului

Care este temperatura si umiditatea optima pentru camera copilului?

Nu vom vorbi acum despre cum trebuie sa arate camera copilului, despre piesele de mobilier, culorile peretilor si alte detalii care tin de ceea ce se vede. Vom vorbi despre ceea ce nu se vede, ci se simte: despre temperatura si umiditate.

Nu e de ajuns sa-i aranjezi camera si sa-l aduci de la maternitate intr-o camera care sa fie frumoasa. Bebelusului putin ii va pasa. El nu va vedea nimic din toate acestea. Doar va simti.

Dupa ce 9 luni a stat in burta ta, intalnirea cu mediul inconjurator va fi destul de obositoare pentru el. Incearca sa i-o faci mai usoara prin pastrarea unui climat adecvat.

Temperatura

Medicii recomanda ca in camera copilului termometrul sa fie undeva un jurul a 18-20 de grade Celsius. Pentru tine, s-ar putea sa fie chiar racoare, dar bebelusii percep diferit. Poti incerca sa faci un pic mai cald, dar ai grija sa fii atenta la copil si la semnalele pe care acesta ti le transmite.

Îți recomandăm și ”Cartea Bebelușului”. Detalii AICI.

Mama mea imi povestea ca eu am fost un bebelus foarte dificil pentru ca i-am “obligat” sa doarma la 17 grade in fiecare iarna. La 18 grade incepeau sa-mi apara bobite de sudoare pe frunte. M-am amuzat mult timp pe tema acestei povesti, pana cand l-am nascut pe baietelul meu. Ce credeti? Am avut aceeasi soarta ca a mamei. La 21 de grade (m-a intrecut!) transpira foarte tare, nu putea sa doarma si plangea, aparent fara motiv, toata noaptea. Dupa ce am racorit camera, am avut nopti mai linistite.

Umiditatea

Nu e un lucru deloc de neglijat. Gandeste-te ca timp de 9 luni, bebelusul tau a trait in lichid. Asa ca ajuta-l sa se adapteze usor si placut si mentine o umiditate potrivita a aerului din camera lui. Un aer uscat duce la iritarea cailor respiratorii, lucru valabil si in cazul adultilor.

Ideal ar fi sa pastrezi nivelul de umiditate undeva la 60-65%.

Poti cumpara un umidificator care sa te scape instantaneu de problema mentinerii umiditatii la un nivel optim. Exista pe piata tot felul de modele, care mai de care mai ingenioase: prin evaporare, prin pulverizare, cu ionizare, cu ultrasunete, etc. Dar daca nu esti dispusa sa investesti in ceva atat de complicat, poti recurge la metodele traditionale: vase cu apa in camera. Poti gasi pe piata umidificatoare pentru calorifer: vase speciale, din ceramica sau din sticla, prevazute cu un carlig ca sa le poti atasa de sursa de caldura.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()