Când îi dăm bebelușului băuturi fermentate?

bauturi-fermentate-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului băuturi fermentate?

Puteți introduce în diversificarea alimentației bebelușilor băuturi fermentate precum borșul începând cu vârsta de 6-7 luni. Băuturile fermentate sunt o sursă benefică de probiotice, însă băuturile care conțin și zahăr trebuie introduse în alimentație după vârsta de 12 luni. Întrebați întotdeauna medicul pediatru înainte de a introduce o băutură fermentată în dieta celor mici, pentru a evita eventualele efecte adverse.

Beneficiile băuturilor fermentate

Unul dintre beneficiile cheie ale băuturilor fermentate este contribuția pe care acestea prin intermediul microbilor vii, care sunt microbi buni. Acești microbi au efecte puternice asupra organismului uman, atunci când lipsesc apărând boli precum condiții intestinale, colită ulceroasă, tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi alergiile și diabetul zahar de tip 1 și 2, obezitate. Probioticele sunt microorganisme vii, precum bateriile, drojdia și fungii, care, în cantități adecvate, pot avea beneficii pentru sănătate.

Fiecare copil are nevoie de un ecosistem interior puternic pentru a-l ajuta să devină mai sănătos, cu o imunitate crescută. Să le oferiți probioticele din băuturile fermentate reprezintă cea mai bună modalitate de a le oferi celor mici avantajul care le lipsește celor mai mulți copii.

Ce tip de băuturi fermentate să alegi?

Printre băuturile fermentate se numără iaurtul și chefirul. Cele mai multe astfel de produse au aceleași elemente nutritive ca laptele, dar unele nu au și un supliment de vitamina D, așa că citiți eticheta nutrițională. Unele băuturi fermentate sunt realizate cu ajutorul culturilor de bacterii vii, care pot ajuta digestia și proteja organismul de bacterii intestinale dăunătoare. Varietățile aromate conțin și zahăr. De asemenea, le puteți oferi celor mici borș, must, socată sau ceaiul Kombucha.

Chefir

Chefir este laptele fermentat, fiind o băutură bogată în calciu. Un studiu din Statele Unite indica faptul că un consum regulat de chefir poate îmbunătăți digestia lactozei pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Acest lucru se datorează în parte faptului că bacteriile din laptele fermentat descompun lactoza din lapte în acid lactic și lactat digestibil.

Chefir de apă

Chefirul de apă este un mix cu apă și fructe, preparat cu ajutorul unui cocktail probiotic de bacterii și drojdie.

Kombucha

Kombucha este un ceai îndulcit, de obicei negru sau verde, fermentat cu bacterii și drojdia. Băutura este de multe ori aromatizată cu ierburi sau fructe.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Citește și:
Compot de prune
Când îi dăm bebeluşului miere de albine?
Când îi dăm bebeluşului mango?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()