Când îi dăm bebeluşului brânză de vaci?

De la ce vârstă îi putem da bebelușului brânză de vaci?

Brânzeturile pot fi de obicei oferite copiilor care nu au diferite alergii la 8-10 luni. Dacă cei mici au o problemă cunoscută – sunt alergici la o proteină din lapte sau au intoleranță la lactoză -, atunci va trebui să așteptați o perioadă mai îndelungată până când să introduceți brânza de vaci în diversificarea alimentației. Brânza de vaci este o alegere bună pentru cei mici.

Beneficiile brânzei de vaci

Îmbunătățirea digestiei

Brânza de vaci conține fosfor, un element major, care ajută la formarea oaselor, împreună cu calciul. Fosfații ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei, excreției, dar și la producția și extragerea energiei din celule.

Întărirea sistemului osos

Calciul este unul dintre elementele cele mai cunoscute asociate cu laptele și produsele derivate din lapte. Printre beneficiile sale se numără întărirea oaselor. Cantitatea de calciu din brânza de vaci reprezintă 8% din valoarea zilnică recomandată. Calciul regăsit în lapte și produse lactate, cum ar fi brânza de vaci sau cașul, ajută la construirea oaselor puternice atât în copilărie, cât și la maturitate. Un consum regulat de brânză de vaci poate ajuta la evitarea apariției unor boli precum osteoporoza sau cancerul de colon.

Menținerea nivelurilor de zahăr din sânge

Brânza de vaci reprezintă o sursă importantă de magneziu. În organismul uman, cea mai mare parte a concentrației de magneziu este concentrată în sistemul osos. Magneziul acționează ca un catalizator, promovând reacțiile biochimice și activând diverse enzime în organism. De asemenea, ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și prevenirea atacurilor de cord, migrenelor și tulburărilor psihiatrice.

Ce tip de brânză de vaci să alegi?

Brănza proaspătă este produsul rezultat din cogularea directa a laptelui. Produsul rezultat are grasimea directa din lapte, nu e concentrat si e dietetic. Dintr-un litru lapte, ieșind cel mult 200 de grame de brânză proaspătă.

Alternativa sănătoasă și sigură a brânzei de vaci cumpărată din piață este prepararea acesteia în propria bucătărie: Rețetă de brânză de vaci de casă

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()