Când îi dăm bebelușului carne?

De la ce vârstă îi putem da bebelușului carne?

Îi puteți da bebelușului carne începând cu vârsta de 8 luni. Acest lucru se datorează faptului că sistemul digestiv al copiilor nu este suficient de puternic pentru a digera carne. Un alt motiv pentru care trebuie să așteptați până la această vârstă este evitarea alergiilor alimentare cauzate de carne. Chiar dacă vă temeţi să le daţi bucăți de carne copiilor, pentru că nu au, încă, dinţi şi vă e frică de faptul că se pot îneca, dacă le veţi porţiona mărunt, copiii le vor putea mânca fără probleme. Detalii suplimentare despre mâncarea bebeluşilor se pot găsi şi în cartea Diversificarea naturală cel mai bine păstrat secret al părinților relaxați.

Beneficiile cărnii

Conținut bogat de proteine

Carnea este un aliment bogat în proteine, având mai multe decât are orice mâncare vegetariană. Acesta este, probabil, unul din cele mai importante motive pentru care puteți introduce carnea în alimentația copiilor. În general, procentul de proteine din carne variază între 35 și 45%.

Conținut bogat de vitamine și minerale

Carnea este, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale. Acestea sunt mai mult sau mai puțin recomandate de către toți doctorii. Vitamine precum tiamina, niacina, riboflavina, acidul folic, vitamina B-12, vitamina B-6, avidul pantotenic pot fi găsite în mari proporții în carne. În afară de vitamine, se regăsesc și minerale precum fier, zinc, magneziu, potasiu și multe altele.

Conținut bogat de acizi grași

Acizii grași sunt clasificați drept acizi grași Omega 3 și acizi grași Omega 6. Dintre aceste două tipuri, acizii grași Omega 3 sunt considerați cruciale pentru noi. Sunt importanți pentru dezvoltarea creierului, tratarea inflamațiilor și tratarea tulburărilor de dezvoltare, atunci când vine vorba despre copii. Dintre toate tipurile de carne, peștele reprezintă cea mai bună sursă de acizi grași Omega 3.

Ce tip de carne să alegi?

Puiul și curcanul sunt de obicei recomandate ca primele tipuri de carne ideale pentru a fi introduse în diversificarea alimentației copiilor, fiind urmate de carnea roșie. Ca la orice aliment nou introdus în dieta bebelușului, va trebui să întrebați medicul vostru pediatru despre introducerea cărnii în alimentația celui mic, deoarece generalitățile nu se aplică întotdeauna tuturor.

O preocupare comună cu privire la introducerea cărnii în alimentația copiilor este reprezentată de faptul că aceasta este mai greu de digerat decât majoritatea fructelor și legumelor. Cu toate acestea, gătind-o corect, eventual pasând-o, veți reuși să o transformați într-un aliment mai ușor digerabil de către copii. Carnea poate fi gătită sub formă de supe, iar aici puteți găsi 2 rețete delicioase: Rețetă de supă de curcan și
Rețetă de supă de pui

Citeşte şi:
Când îi dăm bebelușului alimente proteice?
Vită la cuptor cu sos de roşii
Piftie de curcan
Plăcintă cu carne de pui
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()