Când îi dăm bebeluşului cireşe?

De la ce vârstă îi putem da bebelușului cireșe?

Cireșele sunt un aliment excelent, fiind sănătoase și hrănitoare pentru copii. Cu o culoare minunată care îi captivează pe copii, cireșele reprezintă o alegere perfectă și pentru papilele gustative ale copiilor. Puteți să le dați bebelușilor cireșe începând cu vârsta de 8 luni sau mai devreme, după ce discutați cu medicul pediatru. Cireșele nu sunt foarte alergene, însă au sâmburi și o piele destul de groasă.

Beneficiile cireșelor

Luptă împotriva bolilor de inimă

Nutrienții din cireșe, precum vitaminele, antioxidanții și mineralele din cireșe protejează inima. Acestea protejează inima de la aproape toate daunele efectuate de către oxidanți. Ajută la menținerea ritmului cardiac corespunzător, pentru a preveni vasele de sânge să se întărească, reduc colesterol și tensiunea arterială, ducând la micșorarea riscului de infarct miocardic. Cireșele consolidează, de asemenea, mușchii cardiaci.

Îngrijirea ochilor

Din nou, antioxidanții din cireșe joacă un rol puternic. Aceștia protejează ochii împotriva tuturor daunelor efectuate de către radicalii liberi și de îmbătrânire, cum ar fi pierderea vederii sau uscarea ochilor. Cireșele reduc inflamațiile și ajută la menținerea presiunii oculare corespunzătoare. De asemenea, protejează ochii de infecțiile comune.

Ce tip de cireșe să alegi?

Cireșele sunt niște fructe delicate. Întotdeauna fiți atente înainte de a cumpăra cireșe la coaja acestora, deoarece puteți observa cu ușurință semnele de putrezire. Cireșele selecționate ar trebui să fie luminoase, fără pete și netede. Cireșele ar trebui păstrate la frigider. Acestea sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură. De asemenea, le puteți congela, pentru a prepara diverse rețete cu acestea în sezonul în care nu le mai găsiți în piață, însă este recomandat să le scoateți sâmburii. Cireșele cu sâmburi capătă o aromă ca cea a migdalelor atunci când sunt congelate. Cireșele congelate întregi sau înjumătățite vor rezista mai mult decât cireșele fierte. Există numeroase rețete pe care le puteți prepara pentru cei mici, chiar dacă folosesc doar cireșe sau un amestec cu alte fructe.

Cireșele pot fi gătite sub formă de piureuri, iar aici puteți găsi rețeta perfectă pentru diversificarea alimentației celor mici: Rețetă de piure de cireșe.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație