Când îi dăm bebeluşului ciuperci?

De la ce vârstă îi putem da bebelușului ciuperci?

Ciupercile nu sunt pe lista alimentelor cu un risc ridicat în ceea ce privește potențialul lor de a declanșa o reacție alergică. Reacțiile alergice la ciuperci tind să apară în termen de 30 de minute după consum și includ prurit, urticarie, umflarea buzelor / limbii / gâtului, amețeli și dureri de burtă. Îi puteți da ciuperci bebelușului începând cu vârsta de 9-12 luni. Datorită texturii lor moale, pot deveni unul dintre alimentele preferate ale celor mici.

Beneficiile ciupercilor

Sursă importantă de vitamina D

Vitamina D este “vitamina soarelui”, ceea ce înseamnă că organismul nostru poate produce această vitamină atunci când este expus la lumina soarelui. Ciupercile conțin cantități moderate de vitamina D, care sunt ideale pentru bebeluși.

Sursă importantă de fier

Ciupercile au, de asemenea, o compoziție bogată de fier. Acesta este important pentru formarea noilor celule sanguine. Celulele sanguine conțin hemoglobină, iar consumul de fier este esențial pentru dezvoltarea optimă a copilului, deoarece fierul din hemoglobină produce oxigen pentru întregul organism.

Proprietăți antioxidante

Ciupercile conțin substanțe cu proprietăți antioxidante. Acestea sunt necesare pentru a reduce stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi, produși în timpul metabolismului.

Ce tip de ciuperci să alegi?

Atunci când alegeți ciuperci pentru gătit, este ideal ca acestea să fie proaspete, având o culoare deschisă, cu o textură fermă. Ciupercile care sunt trecute tind să fie mai închise la culoare, mai uscate sau mai lipicioase. Este preferabil să le evitați pe acestea. Înfășurate într-un prosop de hârtie umedă, ciuperci proaspete pot fi păstrate la frigider timp de cel mult o săptămână.

Ciupercile pot fi gătite sub formă de supe, iar această rețetă le va răsfăța papilele gustative celor mici: Rețetă de supă cremă de ciuperci

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație