Când îi dăm bebeluşului mămăligă?

Iulia Mirică
cand-ii-dam-copilului-mamaliga-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului mămăligă?

Mămăliga este un aliment care se poate introduce în diversificarea alimentației copiilor la vârsta de 8-9 luni. Rețeta recomandată de mămăligă se prepară cu ajutorul mălaiului și apei plate pentru bebeluși. Deși rare, alergiile la porumb există și pot rămâne adesea nediagnosticate, deoarece par a fi simple probleme digestive, așa că este bine că consultați medicul pediatru înainte de a introduce mălaiul în alimentația bebelușilor.

Beneficiile porumbului

Sursă importantă de vitamine

Precum alte cereale, porumbul este o sursă bună de vitamine, în special complexul de vitamine B. Se regăsesc vitamine precum tiamina, niacina și acidul folic în porumb. Acestea joacă un rol important în dezvoltarea copiilor. Tiamina este bună pentru dezvoltarea creierului. Niacina este de ajutor când vine vorba de metabolizarea zaharurilor, proteinelor și acizilor grași. Acidul folic ajută la menținerea celulelor noi și reduce riscul apariției anemiei. Alte vitamine, precum vitamina A, K și E, se regăsesc în porumb.

Supliment de minerale esențiale

Porumbul conține minerale esențiale precum fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier și oligoelemente, cum ar fi seleniul. Fosforul este bun pentru sănătatea oaselor. Potasiul este un electrolit mai bun decât sodiul sau fierul când vine vorba de producerea hemoglobinei.

Sursă bună de antioxidanți

Porumbul s-a dovedit a fi o sursă bună de antioxidanți pentru organismul uman. Acești oxidanți sunt necesari pentru organismul copiilor. Radicalii liberi care se dezvoltă în corpul nostru au un efect dăunător, în ceea ce privește țesuturile și ADN-ul. Acest lucru poate fi redus prin consumarea alimentelor care conțin antioxidanți.

Ce tip de mălai să alegi?

Este recomandat să-i faceți mămăligă bebelușului din mălai necernut, nu din mălai grișat. Mălaiul necernut păstrează o parte importantă a proprietăților boabelor de porumb benefice pentru organism. Unor persoane le place să facă mămăliga cu o consistență fină, însă aveți grijă să nu gătiți un pericol de sufocare pentru cei mici.

Unele mame folosesc lapte matern pentru prepararea mămăligii, deoarece acest lucru adaugă și mai multe substanțe nutritive preparatului și îl fac mai ușor de digerat. V-am pregătit o rețetă de mămăligă, pe care o puteți încerca cu orice ocazie: Rețetă de mămăligă

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa