Când îi dăm bebeluşului orez?

De la ce vârstă îi putem da bebelușului orez?

Orezul este considerat un produs alimentar sigur, care nu produce alergii, așa că îi puteți da bebelușului orez în jurul vârstei de 6-7 luni. Orezul reprezintă un aliment accesibil pentru toată lumea, fiind și ușor de preparat. Fie că alegeți orez brun sau orez alb, celor mici le va plăcea cu siguranță.

Beneficiile orezului

Sursă bună de vitamina B

Orezul este o sursă importantă de complexul de vitamine B. Fiecare dintre aceste vitamine joacă un rol important în dezvoltarea generală a copilului, inclusiv dezvoltarea fizică și dezvoltarea creierului.

Sursă mare de energie

Orezul are mai multe calorii decât multe alte cereale. Acest lucru îl transformă într-un aliment ideal cu cantități mari de energie potrivită pentru cei mici.

Ușor de digerat

Orezul, în special orezul alb, este foarte ușor de digerat. Acesta este un avantaj pentru sugari, deoarece sistemul lor digestiv nu este suficient de evoluat încât să poată digera alimentele complexe.

Ce tip de orez să alegi?

Diferența dintre orezul brun și cel alb nu este doar culoarea. Un bob de orez are mai multe straturi, iar orezul brun este un tip de orez care nu a pierdut decât primul strat. Dacă orezul brun este măcinat în continuare, rezultatul va fi orezul alb, însă este un orez care a pierdut multe substanțe nutritive. Orezul poate fi depozitat timp de mai multe luni, într-un loc răcoros și uscat. Făina de orez, pe de altă parte, ar trebui depozitată într-un container etanș, de preferință în frigider. Dacă aveți posibilitatea să o păstrați într-un loc răcoros și uscat, precum în cămară, dar o utilizați fricvent, asigurați-vă de fiecare dată că nu s-a stricat. În momentul când boabele de orez sunt măcinate, uleiurile naturale care provin din cereale pot deveni râncede fără refrigerare.

Orezul poate fi gătit sub formă de piureuri, iar această rețetă este perfectă pentru introducerea acestui ingredient în diversificarea alimentației celor mici: Rețetă de piure din orez brun pentru pitici.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație