Când îi dăm bebeluşului porumb?

Iulia Mirică
cand-dam-porumb-bebelusului-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului porumb?

Cele mai multe surse afirmă că putem da porumb bebelușului după vârsta de 12 luni. Unul dintre motivele întârzierii în dieta celor mici este faptul că porumbul este un potențial alergen, iar altul este reprezentat de faptul că poate reprezenta un pericol de sufocare.

Porumbul are într-adevăr o valoare nutritivă destul de scăzută și este recomandat să-l introduceți mai târziu în alimentația celor mici. Un alt motiv pentru care îi puteți da celui mic porumb abia după vârsta de 1 an este faptul că este dificil de digerat, tinzând să treacă prin organism în aceeași formă în care a și intrat.

Beneficiile porumbului

Controlează diabetul și hipertensiunea arterială

Studiile au demonstrat că un consum de boabe de porumb regulat ajută la gestionarea diabetului zaharat care nu necesită administrarea de insulină și este eficient împotriva hipertensiunii, datorită prezenței fitochimicalelor fenolice din boabele întregi de porumb. Aceste fitochimicale pot reglementa absorbția și eliberarea de insulină din organism, ceea ce poate ajuta bolnavii de diabet să mențină un stil de viață mai normal.

Sursă importantă de vitamina A

Porumbul are un conținut bogat de beta-caroten, care formează vitamina A în organismul uman și este esențial pentru mentenanța pielii și ochilor. Beta-carotenul este o sursă importantă de vitamina A, deoarece este convertit în organism, dar numai în cantitățile care sunt necesare organismului. Vitamina A poate fi toxică dacă este consumată în cantități prea mari, așa că este ideală transformarea aceasta a beta-carotenului. Vitamina A ajută și la stimularea sănătății pielii și membranelor mucoase, precum și a sistemului imunitar.

Ce tip de porumb să alegi?

Derivații din porumb, cum ar fi făina de porumb, siropul și amidonul, se găsesc în multe alimente și formule pentru sugari conțin siropuri de porumb și amidon de porumb. Acestea fiind spuse, există o mare diferență între hrănirea unui copil cu porumb propriu-zis, în comparație cu hrănirea bebelușilor cu un aliment care poate avea un derivat de porumb printre ingrediente.

Atunci când cumpărați porumb proaspăt, ar trebui să dați puțin frunzele sale la o parte, pentru a vedea dacă vârful porumbului este în stare bună. Strângeți porumbul, iar dacă este ferm, înseamnă că este proaspăt. Dacă știuletele este moale, sau chiar și boabele, ar trebui să evitați să cumpărați.

După ce cresc cei mici, le puteți prepara un porumb fiert bun de se vor linge pe degete, iar rețeta o puteți găsi aici: Rețetă pentru cel mai bun porumb fiert

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa