Când îi dăm bebeluşului varză?

varza-diversificare-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului varză?

Varza este de multe ori lăudată pentru beneficiile sale, inclusiv aportul de fibre pe care îl aduce organismului. Începând cu vârsta de 6 luni, îi puteți oferi bebelușului varză, dacă acesta este pregătit pentru alimente solide. Singura preocupare reală este că va trebui să o oferiți într-o formă ușor de mâncat de cei mici, în funcție de stadiul lor de dezvoltare.

Beneficiile verzei

Bună pentru digestie

Varza este cunoscută pentru faptul că provoacă gaze. Însă acesta nu este neapărat un lucru rău. Alimentele bogate în sulf hrănesc bacteriile bune din intestin ajutând la digestie. Varza conține, de asemenea, o cantitate importantă de fibre, care reduce riscul apariției constipației.

Ce tip de varză să alegi?

Atunci când alegeți varză, verificați întotdeauna partea inferioară, pentru a vă asigura că frunzele nu au început să se despartă de tulpină. Alegeți capetele de varză care sunt ferme și dense, cu frunze strălucitoare, colorate, fără pete sau fisuri. Varza ar trebui să se simtă grea pentru mărimea sa. Evitați varza care este prea ușoară pentru mărimea sa și cea care prezintă semne de decolorare sau putrezire.

Cea mai bună modalitate de gătit varza este gătitul la abur, deoarece astfel veți reuși să mențineți active substanțele nutritive din varză. Dar există, de asemenea, o varietate de rețete pe care le puteți încerca și care includ varza ca aliment pentru copii. După ce fierbeți varza, aceasta se transformă într-un aliment foarte versatil, putând-o face piure sau adăuga altor alimente cu care cei mici au fost deja obișnuiți.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()