10 trucuri de curățenie rapidă după ce începe școala

Daniela Ghiorghe
perie-de-scame curățenie rapidă

Odată cu începerea anului școlar, trebuie să revenim la stilul de dinaintea vacanței. Adică ne întoarcem la spălat uniforme, ghiozdane și haine murdare. Deși inițial pare o sarcină grea, pe lângă celelalte din casă, venim în ajutorul vostru cu 10 trucuri de curățenie rapidă după ce începe școala, pentru a nu ne petrece tot timpul liber spălând și făcând curat prin casă.

Curățarea markerului permanent

Șansele ca cel mic să pună mâna pe un marker permanent sunt foarte mari. Și toate știm cât de greu îl poți îndepărta, mai ales de pe suprafața unor materiale. Mai jos găsești o listă de cum se poate curăța acesta, pe diferite suprafețe:

Haine – dezinfectant pentru mâini

Pereți – pastă de dinți sau fixativ

Lemn – lichide pe bază de etanol

Covor – oțet alb

Mobilă – lapte

Suprafețe albe – marker pentru șters sau guma de șters

Ceramică sau sticlă – mix de pastă de dinți cu praf de copt/ bicarbonat de sodiu

Curățarea petelor

Dacă reușiți să scoateți cele mai comune pete cauzate de copii, atunci veți economisi o sumă considerabilă de bani, pentru că nu va mai trebui să cumpărați altele noi o dată la câteva luni.

Sos barbeque – detergent combinat cu oțet alb

Fructe și legume – plasați hainele peste un lighean cu apă fierbinte

Iarbă – înmuiați hainele în apă fierbinte, după care le frecați cu o combinație de detergent de vase (1 parte) și apă oxigenată (2 părți)

Transpirație –  mixtură de detergent de vase și apă oxigenată cu puțin bicarbonat

Cafea – pastă făcută din bicarbonat și apă oxigenată

Noroi și praf – detergent de vase și soluții împotriva grăsimii

Muștar, maioneză, ketchup –săpun, apă (pentru haine)

Talc, săpun și suc de lămâie (pentru covoare și mobilă)

perie-de-scame

Adunarea lucrurilor foarte mărunte

Cel mai bun instrument pentru a aduna praful, sclipiciul, sau alte lucruri foarte mărunte cu care se joacă copiii este peria de scame.

cos-de-gunoi-mobil

Coșul de gunoi mobil

Coșul de gunoi mobil este o idee extraordinară pentru locurile pe care le frecventezi des și în care șansele să faci mizerie sunt mari. În mașină,  de exemplu, este poți avea un coș de gunoi mic în care poți arunca toate ambalajele, hârtiile și pungile pe care le folosești.

Curățarea cuptorului cu microunde

Cuptorul cu microunde este cel mai folosit aparat din casă, și de aceea, se murdărește foarte des. Mai ales când cei mici vin de la școală hămesiți și îl folosesc fără să-l curețe. Pentru a îndepărta murdăria, ai nevoie de un bol cu apă fierbinte și suc de lămâie, pe care îl bagi la cuptor pentru câteva minute.

Mirosul urât al picioarelor

Copiii își petrec o mare parte din timp fiind încălțați, așa că nu e de mirare că atunci când ajung acasă le miros picioarele. O soluție pentru ca încălțămintea să nu mai miroasă este să lași pliculețe uscate de ceai în ele, pentru că vor absorbi mirosul neplăcut.

cutie-de-mancare-pentru-pranz

Mirosul neplăcut al cutiei de mâncare pentru prânz

Sigur ți s-a întâmplat ca atunci când vrei să-i umpli cutia de prânz pentru mâncare copilului, să fie eliberat un miros insuportabil. Pentru a scăpa de el, ai nevoie de un șervețel de hârtie pentru bucătărie îmbibat cu oțet alb. Lasă-l peste noapte, iar a doua zi spală-l cu detergente de vase.

Eliminarea petelor de pe animăluțele de pluș

Animăluțele de pluș preferatele copiilor și tocmai din acest motiv le poartă cu ei oriunde se duc. De aceea este foarte important să le speli cât mai des posibil, pentru că adună foarte multe bacterii și microbi care îi dăunează copilului tău. Cea mai bună metodă este să le speli în mașina de spălat, într-o sacoșă pentru spălat, să adaugi detergent, la ciclul pentru materiale delicate și cu apă rece.

Îndepărtarea petelor de pe ghiozdan

Ghiozdanul este obiectul de care cei mici nu am grijă mai deloc. Este aruncat pe jos, pus în spate, în bancă sau pe jos, în mașină. Așa că nu este de mirare că se murdărește atât de repede. Cea mai eficientă  soluție ca să îl speli cât mai bine este să îl lași la înmuiat în apă caldă cu apă oxigenată câteva ore înainte de a-l spăla.

Voma, bat-o vina

În perioada în care copiii se duc la școală, aceștia sunt expuși la mai mulți microbi decât de obicei. Asta înseamnă că se îmbolnăvesc mai des și… chiar vomită mai des. Iar curățarea vomei nu este chiar cea mai plăcută sarcină, din cauza mirosului. Pentru a scăpa de odor, aruncă niște cafea măcinată peste ea, pentru că absoarbe mirosul și o deshidratează.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa